„Clubul minților deschise”, un nou program al Muzeului Județean Gorj

După succesul obținut cu Programul de Educație Muzeală, la care, în mai puțin de un an și jumătate de la înființare, Muzeu Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a avut peste 2000 de participanți, instituția demarează, acum, un nou program. Se numește „Clubul minților deschise” și se adresează adulților peste 35 de ani.

Este vorba despre activități care se vor desfășura o dată pe lună și vin în întâmpinarea adulților ce doresc să învețe lucruri noi, să viziteze expoziții și să experimenteze în cadrul unor ateliere, în domenii precum artă, meșteșuguri, turism, marketing, tehnologie digitală, istorie, literatură, muzică, dans și multe altele, într-un mediu nonformal, prietenos și relaxant.

Primele activități vor avea loc vineri, 24 noiembrie 2023, în intervalul orar 11.00 – 13.00, tema fiind „Fotografia – de la izvor documentar la amintire de familie”. Cei prezenți vor participa la un circuit muzeal și apoi la un atelier de artă și tehnică fotografică. În cadrul atelierului, vor învăța să facă fotografii mai bune cu propriul lor telefon mobil. Participarea este gratuită, iar înscrierea se face prin mesaj WhatsApp, la numărul de telefon 0766 314 582.

Programul face parte din proiectului Erasmus+ „Privind spre viitor – un muzeu rezilient și educat”, din cadrul Acțiunii cheie 1, Educația adulților, coordonat de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.