Ingrediente:
1 pui mai mic;
o ceapă, 3 morcovi;
1 rădăcină de pătrunjel;
o bucăţică de ţelină;
100 gr de orez;
250 gr de smântână;
3 gălbenuşuri de ou;
zeama de la o lămâie;
sare, vegeta, pătrunjel.
Mod de preparare: Pulpele de pui se pun la fiert, împreună cu ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel curăţate şi date prin răzătoare. Am condimentat cu sare şi vegeta. Carnea trebuie lăsată să fiarbă bine de tot, apoi luaţi oala de pe foc, aruncaţi ceapa, scoateţi carnea şi o desprindeţi de pe oase şi o taiaţi frumusel în bucăţele. Carnea se pune din nou în oala cu supă, împreună cu morcovii daţi prin răzătoare şi orezul. Se lasă la fiert împreună până când orezul şi morcovii sunt fierţi. Între timp, se freacă bine galbenuşurile, apoi se amestecă cu smântână. Maiaua obţinută trebuie turnată în supă dar după ce se adaugă puţin câte puţin din zeama de la supă, astfel încât maiaua să ajungă la temperatura supei. La final urmează doar să acriţi ciorba cu zeamă de lămâie.
Mentiuni: Se poate decora cu pătrunjel proaspăt.