Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Opuntia, comoara deşertului

Opuntia, comoara deşertului

Submitted by on 28 April 2009articol citit de 2,837 ori | One Comment

opuntia-ficus-indicaOpuntia ficus-indica (cactus piriform cu ţepi), numit şi „smochina indiană” sau „para spinoasă” este o plantă bogată în elemente importante pentru organism, cum sunt: vitamine (C, B1, B2, B3),  minerale (K, Ca) şi fibre vegetale (pectină, celuloză). Este o sursă valoroasă de proteine uşor digerabile şi de bioflavone. Conţine 17 tipuri de aminoacizi, dintre care 8 sunt esenţiali. Toate aceste elemente nutritive au efecte regenenatoare, reglatoare, curative.
Mucilagiul şi pectina de Opuntia protejează şi curăţă tractul intestinal, fiind de mare ajutor în sindromul de colon iritabil. De asemenea, are efect antiinflamator şi de scădere a hiperacidităţii, fiind utilizat în tratamentul gastritei şi al ulcerului. Previne şi combate constipaţia ( datorită fibrelor din compoziţie). Este recomandat diabeticilor, menţinând un nivel optim al glicemiei. Este util şi în prevenirea neuropatiei diabetice. Induc starea de săţietate, astfel ajutând la scăderea in greutate.
Opuntia mai ajută şi la întărirea sistemului imunitar, a sistemului circulator, la normalizarea proceselor metabolice şi detoxifierea organismului.
Fiind bogat in fibre si vitamina B3, participă la evacuarea excesului de grăsimi, scade nivelul LDL- ‘’colesterol rău’’ şi creşte nivelul de HDL- ‘’colesterol bun’’.
Dr. Moraru Ionuţ şi PROnatura va recomandă OPUNTIA în asociere cu :
1.    hipocolesterolemiant: Cholesteran®;
2.    hipoglicemiant: Diafort® / Momordica;
3.    detoxifinat: Detoxifort®;
4.    remodelarea siluetei: Cura de slăbire cu Fructe Tropicale / Cura de slăbire dr. Ionuţ Moraru.
Pentru mai multe detalii sunaţi la numerele 021.351.47.77 sau 0724.330.875, accesaţi site-ul nostru : www.pronaturashop.ro  sau scrieţi-ne pe adresa medica@softnet.ro

One Comment »

 • Breaban Andreri says:

  M-ar interesa cateva detalii. Am inteles ca sunt multe varietati de opuntia.
  Care din ele este recomandata pentru colesterol si unde as putea s-o gasesc s-o cumpar?
  Multumesc mult.

  Andrei Breaban
  0740419704