Eu cu cine votez?

aura-stoenescuDupă cum știți, dragi cititori, în decembrie mergem iar la urne și iar ne-ntrebăm: „Eu cu cine votez?”… Cu cel care ne zâmbește mai tandru din afișe sau ziare, cu cel care ne spune, în spoturi electorale bine ticluite ce bine vom trăi dacă vom pune ștampila pe el, pe cel care spune cuvinte alese/sau „nealese” la televizor? Politicienii se străduiesc, în această perioadă, să ne convingă, fiecare în parte, că sunt cei mai indicați pentru a fi cei care să ne reprezinte în Parlament.
Până la urmă, e publicitate electorală, e normal și legal să facă asta, dar la fel de corect e ca noi să gândim din punctul nostru de vedere și să ne întrebăm în ce măsură ceea ce încearcă ei să ne convingă că vor face, dacă vor ajunge în Parlament mulțumită votului nostru, se va întâmpla.
Care dintre ei merită, oare, votul nostru și cum să-i depistăm, din multitudinea de liste ale partidelor. Pe unii dintre ei nu i-am văzut în viața noastră, alții sunt cunoscuți, au mai fost parlamentari sau oameni de stat, oameni de afaceri și din diverse alte domenii. Niciunul nu ne poate garanta că vom avea o viață mai bună, printr-o legislație făcută pentru binele cetățeanului. Unii dintre ei, însă, ne pot deveni simpatici prin felul în care-și fac promovarea în timpul campaniei electorale și ne pot determina să le acordăm votul. E foarte important modul în care comunică, pur și simplu. Nu modul cum gândesc, ce fac și ce vor face dacă vor ajunge acolo unde vor. Nuu… Important e cum reușesc să-i sensibilizeze pe gorjeni. Unii dintre ei, însă, nu se vor lăsa sensibilizați, pur și simplu pentru că nu mai vor să meargă la vot, nu se uită la televizor la emisiunile electorale, nu citesc nimic ce are de a face cu politica, consideră prezența la vot un timp irosit și nu mai au încredere în nimeni. Iar din aceștia sunt foaaaarte mulți. Ei au scăpat, măcar, de dilema: „Eu cu cine votez?”…