Cetățeni de Onoare, performanți la informatică

La ceas aniversar, bicentanar Tudor Vladimirescu, în perioada anului când, în anii trecuți, neafectați de Pandemia Covid 19, erau sărbătorite zilele Municipiului Târgu Jiu, un tânăr târgujian și profesorul său de informatică au primit titlul de „Cetățean de Onoare”.

Ioan Popescu și profesoru său, Eugen Gheorghe Nodea au fost premiați în cadrul ședinței festive comune a Consiliului Local Târgu Jiu și a Consiliuluji Județean Gorj, care a avut loc joi, 27 mai 2021, la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu. Cele două distincții au fost oferite de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu:

„Echipa noastră de la Colegiul Tudor Vladimirescu, formată dintr-un profesor și un elev, a obșinut rezultate meritorii. Ioan Popescu este, în continuare, după patru ani de zile, membru al echipei olimpice a României pe   disciplina Informatică. Gândiți-vă că Târgu Jiul se află printre puținele localități care pot desemna un astfel de reprezentant. Pentru noi este o onoare că domnul Ioan Popescu și domnul Eugen Gheorghe Nodea ne reprezintă cu cinste la olimpiadele naționale, dar și la olimpiadele și concursurile internaționale, cu rezultate deosebite. De aceea, într-o perioadă istorică, vrem să considerăm că avem un moment istoric, acela de a-i decora cu titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu.”

Vorbele lasă loc faptelor

Modești, dar foarte determinați în activitatea lor și bucuroși de recunoașterea adusă de orașul în carte s-au născut și activează, cei doi proaspeți posesori ai titlului de „Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu” au fost cuprinși de emoții când au luat cuvântul:

„Este extraordinar să te simți apreciat, vă mulțumesc pentru asta și pentru ceea ce reprezentați și încercați să faceți pentru orașul Târgu Jiu. Totdeauna voi munci pentru ceea ce trebuie să facem. Măreția unui profesor constă în modul în care elevii săi l-au depășit pe parcurs.”(prof. Eugen Gheorghe Nodea)

„Vă mulțumesc foarte mult pentru titlul acordat și sper că voi reuși să reprezint România și municipiul Târgu Jiu cât mai sus, pe scena internațională.”(Ioan Popescu)