Cele rele să se spele, cele bune să se adune!

Loading

Cornel ŞomâcuAm ajuns la finalul unui an 2016 extrem de zbuciumat și plin de evenimente electorale. Dreapta politică, aflată la Cotroceni prin președintele Klaus Iohannis și la Guvern prin premierul Dacian Cioloș, a suferit o înfrângere electorală categorică, un semn clar că românii au început să își analizeze modul lor de viață și mai puțin ”spaimele” induse artificial gen comunismul, corupția, baronii ș.a. Vom avea din acest punct de vedere un an 2017 foarte interesant politic după ce Opoziția este total debusolată, a se vedea ultimele discursuri, iar președintele Klaus Iohannis nu este deloc un personaj popular după ce a vrut să forțeze un guvern care nu respecta votul românilor. Până și Justiția ar putea suferi o reformă serioasă dacă scandalul Sebastian Ghiță nu va fi mușamalizat.
Și din punct de vedere economic și social vom avea un an 2017 foarte interesant, programul de guvernare PSD-ALDE fiind foarte generos cu românii simpli. Mai exact, toate salariile bugetare și pensiile vor crește, lucru care va pune o mare presiune pe sectorul privat, în general generator de evaziune și de salarii mici. Ideea propusă de guvernanți este ca România să nu mai fie doar o țară cu forță de muncă ieftină și bine calificată, ci și la noi salariile să reflecte o realitate diferită față de primii ani după 1990.Firmele străine, cele care au acaparat mare parte din economia românească la nivelul activelor și profitului, vor fi obligate să cheltuiască mai mult în România sau să plece spre alte zări. Cine crede că acest lucru ar fi o pagubă nu a trăit în România în ultimii ani! Cât despre patronii români, modelul de succes este firma pe pierderi și averea pe creștere spectaculoasă!
Și pentru că suntem la sfârșit de an, nu ne rămâne decât să fim optimiști pentru 2017 în tot ceea ce înseamnă viața noastră a tuturor. Poate că în 2017 vom avea o Justiție mai performantă, o colectare a contribuțiilor firmelor într-un procent mai bun și, mai ales, poate viața noastră, a tuturor, va fi mai bună. Așa se întâmplă în fiecare an după 1990, speranțele nu sunt dublate niciodată de fapte dar poate acum va fi altfel!