Cartea Justiției este perdantă pentru România

Loading


România trăiește un veritabil paradox în ultimele luni, avem o parte a judecătorilor și procurorilor care alcătuiesc o castă extrem de ineficientă și păguboasă pentru România, dar cu pretenții de Justiție eficientă și echidistantă și o mare parte a românilor, care nu iese în stradă și care se roagă zi de zi să nu vină clipa să aibă de-a face cu sistemul juridic corupt. Deși toată lumea vede că sistemul de Justiție din România are probleme, când este să modificăm ceva e mare jale. Cel puțin, valabil pentru cei din stradă, vrem să conservăm privilegii pentru că așa dă bine prin exterior de unde vin stipendiile pentru niște ”pensionari” în floarea vârstei dar care semnează condica în Piața Victoriei.
Dacă pe politicienii PNL și USR putem să îi înțelegem, atunci când ai Președintele e foarte greu să faci politică în interesul celor mulți, dacă ONG-urile trebuie să-și justifice fondurile imense și netransparente, oamenii simpli și neînregimentați sunt mai greu de înțeles. Desigur, poți să consideri că actualul Guvern e vinovat de tot și toate, poți să ceri demisia lui Tăriceanu și Dragnea, dar nu poți să aperi actuala Justiție. Pentru că avem MCV, pentru că Uniunea Europeană ne spune că lucrurile nu sunt în regulă, pentru că la Bruxelles a început să se vadă pădurea din spatele copacilor și că ăia cu anticorupția sunt vinovați de ce se întâmplă în România. Trebuie să fim bine înțeleși, o fi hoți Tăriceanu, Dragnea, Toader, Iordache etc-Justiția românească care-i cercetează nu s-a pronunțat și nici nu este credibilă-pentru că avem MCV-ul organele de justiție sunt vinovate. Se spune la dictarea lui Macovei că celelalte instituții sunt vinovate dar dacă acum apărăm ”independența” Justiției și e de bine, poate căutăm și vinovații de MCV!
Într-o Românie normală și cu Justiție pe bune nu ai cum să-o găsești vinovată dintr-un întreg regim corupt decât pe Elena Udrea, căreia să îi pui în cârcă furtul a milioane de euro când tu DNA spui că banii au fost dați la partid. Cu o Justiție serioasă ”hoții stau la pușcărie” dar care hoți, la acest moment ei sunt ”descoperiți” într-o singură tabără politică iar garanția corectitudinii sunt Macovei și Kovesi, la care mai adăugăm pe Preda pentru care Dreapta va fi taxată la următoarele alegeri de către români. Personal, în ”Vertical” am semnalat cu ani în urmă că cercetarea lui Blaga și a celorlalți pedeliști a fost doar ”praf” în ochii lumii, Justiția i-a reșapat pentru ce va urma.
A juca cartea Justiției în România din punct de vedere electoral e o fundătură cel puțin pentru PNL. Fără programe, proiecte și o delimitare clară de Cotroceni, USR și Dacian Cioloș, PNL va rămâne doar cu guvernarea cu PSD-ul unde a fost doar o roată din cele patru de la căruța Executivului. De cealaltă parte, PSD+ALDE și-a exasperat propriul electorat cu această temă și dacă nu merge mai departe nu se va reuși deblocarea țării. Dacă acest lucru nu se va reuși, România este pregătită de dictatură pentru că prin mijloace electorale Dreapta nu va câștiga niciodată!