Canalizare pentru Estul Târgu Jiului

De curând, au început lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare a Municipiului Târgu Jiu spre zona de Est. De acestea va beneficia Cartierul Drăgoieni și alte străzi adiacente.

Deși vor suferi un disconfort din cauza săpăturilor ce se fac acum în zonă, locuitorii din Drăgoieni și alte străzi adiacente vor avea, în sfârșit, canalizare
Deși vor suferi un disconfort din cauza săpăturilor ce se fac acum în zonă, locuitorii din Drăgoieni și alte străzi adiacente vor avea, în sfârșit, canalizare

„Este vorba despre obiectivul Extindere Canalizare Menajeră Zona Periurbană Drăgoieni obiectiv ce cuprinde realizarea rețelei de canalizare menajeră și căminele de racord pentru consumatori în cartierul Drăgoieni și străzile: Calea București, Petrești, Sfântul Dumitru, Aleea Sfântul Dumitru și Aleea Amaradia. Proiectul cuprinde realizarea unei rețele colectoare de peste 16 km, cu mențiunea că, în Drăgoieni, rețeaua se realizează pe ambele părți ale drumului național, pentru a se evita intervenția asupra acestuia.”, după cum a declarat Raul Chiriac, Șef Serviciu Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.
Investiția valorează 5 milioane de lei fără TVA și finalizarea execuției este preconizată, conform proiectului, până la finele anului 2017. Obiectivul face parte din Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Canalizare din Târgu Jiu și este finanțat de la Bugetul de Stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
De asemenea, în această perioadă se execută lucrări la sistemul de canalizare menajeră și pluvială în cartierele Debarcader și Griviței.