Campanie pentru stoparea bulling-ului la nivelul școlilor din Gorj

IPJ Gorj, Prefectura Gorj, Consiliul Județean Gorj, Jandarmeria, Direcția pentru Protecția Copilului și Inspectoratul Școlar Județean Gorj au demarat un proiect prin care să amplaseze în fiecare școală din județ o cutie a elevului cu ajutorul căreia să fie preluate mesaje de la copii care nu au curajul să vorbească despre faptele violente de care au parte sau despre care știu că li s-au întâmplat altor colegi.


Prin această inițiativă, elevii ar fi astfel încurajați să nu mai țină ascunse aceste lucruri, iar autoritățile ar putea interveni pentru a stopa sau preveni situații care pot marca destinele celor mici pentru totdeauna. În acțiune sunt implicați și elevi de la Liceul de Artă din Tg-Jiu, sub coordonarea profesorului Pompiliu Ciochia, aceștia realizând și două clipuri video care în perioada următoare vor rula inclusiv în mediul on-line pentru a ajunge la cât mai mulți destinatari. Întreaga campanie este gândită de Biroul de Prevenire a Criminalității din IPJ Gorj, șeful acestuia, Ionuț Pigui, menționând că inclusiv bannere anti-bulling vor fi amplasate în perioada următoare în preajma principalelor școli din județ.
„Cutia Elevului e gândită ca un sprijin în activitatea Poliției pentru ca elevii care sunt victime sau asistă la fapte antisociale să ne înștiințeze prin punerea unui bilet în această cutie. Putem face, în primul rând, activități preventive și de educare și, dacă situația impune, luarea unor măsuri coercitive. Ne-am gândit că elevii au o teamă de a sesiza dacă sunt victime sau asistă la astfel de fapte antisociale. În cutie pot lăsa un bilet, e mai simplu. Astfel de cutii vor fi montate în toate unitățile de învățământ. În total vor fi 230 de astfel de cutii”, a menționat Pigui.