Bustul lui Eminescu, dezvelit la Târgu Jiu

Marți, 15 iunie 2021, la 132 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet național Mihai Eminescu, la Târgu Jiu a fost dezvelit bustul acestuia, realizat de sculptorul gorjean Paul Popescu și donat municipalității de societatea ARTEGO SA.

Directorul general al societății, Viorel David, mare iubitor al poeziilor lui Eminescu, a venit personal la eveniment: „E emoționant… Noi suntem industriași, dar iubim țara asta și iubim pe Eminescu, cel mai mare român. Aduceți copiii, duminica, aici, cu o carte de Eminescu, să citească și să se impresioneze.”

Primarul municipiului Târgu Jiu i-a mulțumit public lui Viorel David pentru donație: „Mulțumesc domnului Viorel David și societății ARTEGO pentru donația generoasă făcută municipiului Târgu Jiu! Este un gest deosebit, acum, la 132 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet, un bun prilej de reflecție asupra destinului culturii și educației din municipiul nostru.

Ne-am propus să ne transformam într-un adevărat oraș al culturii, o localitate în care educația este prețuită și ajutată să se dezvolte.” (Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu)