Începe modernizarea iluminatului public în Târgu Jiu

Loading

Zilele trecute, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul care prevede modernizarea iluminatului public din Târgu Jiu. Lucrarea costă 5 milioane de euro, fonduri europene și va aduce o reducere a costurilor cu iluminatul de 40%.

Licitația pentru modernizarea iluminatului public din Târgu Jiu a fost câștigată de firma Flash Lighting Services SA, aceasta putând, acum, să înceapă lucrările.

Se va interveni, în primă fază, dinspre strada Tismana, către centrul municipiului. De altfel, toate intervențiile vor începe dinspre periferie către zona centrală.

Proiectul prevede instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar infotrafic.

Se înlocuiește vechiul sistem de iluminat cu echipamente moderne și eficiente care vor reduce consumul de energie pentru iluminatul public cu până la 40%.

Se montează peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1.000 corpuri luminoase. 

După cum a anunțat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, este vorba despre un sistem inteligent, care va optimiza funcționarea corpurilor de iluminat:

„Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat și putem interveni pentru creșterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone.

Mai sunt prevăzute o serie de sisteme informatice, un spațiu în care va funcționa un dispecerat, în așa fel încât operatorul să aibă în permanență sub control situația iluminatului public în întreg orașul.” (Marcel Romanescu – primarul municipiului Târgu Jiu)