Bulibășeala națională

România a fost cuprinsă de febra electorală, cel puțin PSD-ul, PNL-ul, USR-ul și PMP-ul agresându-ne câmpul vizual cu panouri și bannere, semn că au furat startul pentru europarlamentarele din mai. După modelul Băsescu, Klaus Iohannis ne va ferici cu un Referendum care nu ajută pe nimeni dar încurcă pe toată lumea. Așa că cine credea că de aceste alegeri europene vom afla și noi cu ce se mănâncă instituțiile europene, ce așteptări am putea să avem și poate de drepturile noastre încălcate grosolan în UE, s-a înșelat, vom măcina în gol în continuare cu Justiția, ”mumă” pentru Dreapta și ”ciumă” pentru Stânga. Stai și te întrebi dacă nu cumva prin niște cancelarii europene s-a dat ordin pe unitate ca scrutinul european din România să fie parazitat de teme colaterale.

Bulibășeala națională, electorală și de zi cu zi, a atins cote greu de imaginat într-o țară normală. Politicienii dâmbovițeni, majoritatea cu trecut dubios, nu au nici un fel de limite pentru a acuza oameni și instituții de orice năzbâtie le trece prin minte. Românii își petrec parte importantă din viață la televizor și de acolo află vrute și nevrute de la așa-zis ziariști care mai nou sunt chemați în politica mare. Să fie asta un semn că s-a epuizat resursele de minciuni ale politicienilor și de aceea își aduc forțe proaspete și mai inspirate? În rest, Consiliul Național al Audiovizualului este acuzat de toate părțile ba că ia ba că nu ia măsuri, CCR-ul e bun pentru politicieni doar când le dă dreptate iar CSM-ul din Justiție e un fel de Colegiul Medicilor din Sănătate. Atunci să ne mai întrebăm de ce în România fiecare face ce vrea și nimeni nu respectă nimic?

Și de parcă Dracul nu ar fi suficient de negru, unii se încăpățânează să imagineze scenariile cele mai negre pentru România doar o să mai câștige ceva puncte electorale. Și vine din nou întrebarea, aveți curajul să traversați o stradă în România ajutați de un Câțu de la PNL(celebrul chiparos!), Vâlcov de la PSD sau adunătura de ”specialiști” de la USR? Ei toți sunt competenți, contestările reciproce se fac pe problemele cu Justiția, iar noi alunecăm din lac în puț. Am făcut un așa scandal cu Ordonanța 114 pentru bănci încât am putea crede că membrii USR și PNL sunt angajații acestora! Ce români, ce interesele celor mulți, politicianul român are grijă doar de el și familia proprie și personală.

Și ne întoarcem la Referendum, din niște bannere aflăm că USR și PLUS sunt cu chestia fără penali, atunci ce caută președintele Klaus Iohannis în ecuația asta având în vedere că este candidatul PNL la …nemurire? Vedem destul de mulți judecători și procurori în stradă care cer nu prea știm ce, reprezentanții Justiției nu ne explică neam cum se face că ei sunt atât de buni și cinstiți și țara atât de coruptă? Dar noi rămânem cu întrebările iar ei cu lefurile și privilegiile, că așa-i în România!