Băsescu: „Adio P.D.L.”

„Orice pasăre pe limba ei piere”, doar că de această dată nu vorbim de nicio pasăre, ci de Partidul Democrat Liberal. După ce „aripa FSN-istă”, pentru a-l cita pe Traian Băsescu, a câștigat alegerile pentru conducerea acestei formațiuni politice, iar Vasile Blaga a primit confirmarea majorității portocalii pentru un nou mandat, specialistă în brand-uri din perioada ministerială, Elena Udrea speră să construiască un nou partid de dreapta, nesuportând umilința înfrângerii. Desigur nu va fi singură în acest proiect politic, ci alături de Traian Băsescu, cel care a spus „Adio P.D.L.”.
Scriam în urmă cu două săptămâni despre acest partid „mult prea șifonat în ultimele luni, într-o continuă căutare a identităţii democrat-liberale, căci despre doctrină nu poate fi vorba” și precizam că disputele pentru șefia P.D.L. macină din interior formațiunea politică portocalie care se pregătește de naufragiu. Atunci când îşi pierd acuitatea, marinarii (T.B. – n.n.) se cunosc după nodurile pe care le fac, adică din ce în ce mai prost. Băsescu nu a mai fost invincibil. A pierdut pe mâna unei femei, al cărei nume a fost asociat în istorie cu eminențele cenușii care au influențat negativ.
După apariția sa video pe pagina de Facebook, luându-și „Adio”, în stilu-i caracteristic de la vechii parteneri, nu neapărat prieteni, Traian Băsescu are pregătit un nou plan: o construcție politică de dreapta în care să îi adune pe toți cei rămași fideli. Din fericire nu mai sunt mulți, nu mai au forța politică de altădată și flacăra violetă pare demult stinsă. Declarația sa, neconstituțională, atrage atenția că „președintele jucător” al „micii majorități” (sic!) din România continuă să fie interesat doar de propriile interese. Acest „Adio P.D.L.” nu poate însemna decât sfârșitul, încet, dar sigur, al lui Traian Băsescu.

One Comment on “Băsescu: „Adio P.D.L.””

Comments are closed.