Să dăm o şansă fotbalului!

Loading

Într-o conjunctură deloc favorabilă activităţii economice a Complexului Energetic Oltenia, Curtea de Conturi a găsit multe nereguli privind finanţarea fotbalului. Cine crede însă că de aici va veni salvarea economică a CEO se înşeală amarnic. Au fost diverse guvernări, diverse conduceri mai mult sau mai puţin politice, dar fotbalul nu a fost abandonat niciodată. De ce ar trebui să o facem acum când avem o echipă care contează la nivel naţional? Cum suntem într-o vreme a scenariilor, cine ar avea nevoie să se aleagă praful de echipa din Târgu-Jiu? Lucrurile se cam leagă, din nefericire!
Sub presiunea unui politician local scos la pensie de electorat, s-au tot făcut controale la CEO mai mult împotriva lui Condescu şi oamenilor săi. Nu am să pun la îndoială credibilitatea acestei instituţii care se numeşte Curtea de Conturi, sunt convins că sunt probleme în acte, inclusiv legate de finanţarea fotbalului, dar  cei vinovaţi să răspundă. Doar că la noi vinovaţii, dacă vor fi existat pentru că finanţarea fotbalului s-a făcut cu sprijin de foarte sus, nu există dar vrem să luăm bani de la un club unde noi suntem acţionari. Că nici un club din România nu poate să returneze sume mari cu uşurinţă o ştie tot românul, poate că ăsta este scopul ce îi mâna pe ei în luptă!
Desigur, Marin Condescu nu este în graţiile actualei guvernări şi poate este corect să fie aşa pentru  implicarea lui politică cunoscută. Dar de aici şi până a o termina cu fotbalul la Târgu-Jiu e o cale lungă. Cei care fac acum pe smeii, inclusiv de la instituţiile de control, au avut totdeauna tratament privilegiat la stadion. Unde să mai punem că poate s-au câştigat alegeri pe imaginea cu echipa de fotbal dar una e să vină Steaua la Târgu-Jiu iar alta echipe din eşaloanele inferioare. În aceste condiţii ne permitem să nu mai avem fotbal la Târgu-Jiu?
E o goană fantastică după bani, bugetul e sărac dar indiferent de guvernanţi, toţi  ar trebui să ştie povestea cu „pâine şi circ”. Cum pâinea este din ce în ce mai greu de câştigat în România contemporană, puţin „circ”(fotbal) nu cred că are de ce să strice!