BASCHET: CSM Târgu Jiu pierde duelul cu Craiova. CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova 67-71

Loading

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu SCM U Craiova, scor 67-71, într-un meci care a contat pentru etapa a 22-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. În meciul disputat sâmbătă seară, Dimitrius Underwood a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 15 puncte, iar David Antonescu și-a făcut debutul oficial pentru CSM Târgu Jiu în Liga Națională. ”Noi nu ne-am făcut jocul pe care trebuie să-l facem, cu care suntem obișnuiți. I-am lăsat să impună ritmul și asta se întâmplă când nu îți impui tu stilul de joc”, a declarat antrenorul Kresimir Basic.

„Seria victoriilor echipei din Târgu Jiu a fost oprită în această seară de SCM U Craiova, care a reușit să se impună la Târgu Jiu. Deși Craiova a condus pe tabelă în cea mai mare parte a meciului, confruntarea a fost una destul de echilibrată. Cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare. Oaspeții s-au impus în sfertul de debut al meciului, dar și în sfertul trei, în timp ce baschetbaliștii gorjeni s-au impus în sfertul 2, dar și în ultimul sfert, în încercarea de a răsturna scorul pe tabelă. Gorjenii au fost foarte aproape de acest lucru, doar ghinionul, cu 3 mingi ”in and out” pe aruncări de 3 puncte, a făcut ca balanța să încline în favoarea echipei din Bănie. Pe sferturi scorul a fost 12-18, 20-19, 17-21, 18-13. 

Baschetbaliștii lui Kresimir Basic au început bine meciul și după doar 30 de secunde de joc, Ethan Wright a scuturat plasa de la mare distanță, pentru primul avantaj al gorjenilor, scor 3-0. Craiova a dat imediat replica și a trecut în avantaj, scor 3-4, dar Dimitrius Underwood și-a trecut primele puncte în cont pentru 5-4. Arsenije Vuckovic a venit cu primul său coș de sub panou, pentru a egala situația, scor 7-7, iar Ethan Wright a marcat, din nou, de la 3 puncte, pentru 10-10, la jumătatea primului sfert. Oaspeții s-au distanțat la +4 pe tabelă, scor 10-14, dar Dimitrius Underwood a redus diferența la o posesie, scor 12-14. Craiova a fost mai inspirată pe final de prim sfert și a m[rit ecartul la 6 puncte, scor 12-18. 

Sfertul doi a debutat cu coș pentru echipa oaspete, scor 12-20. A replicat Milan Luzaic cu o lovitură de la distanță. Intrat bine în meci, Jalen Dupree a resușit 8 puncte consecutive, pentru 22-26! Craiova a cerut imediat time-out. Cu susținerea publicului din tribună, CSM Târgu Jiu s-a apropiat la doar un punct pe tabelă, scor 29-30, după reușitele lui Ethan Wright și Jalen Dupree. Craiova a punctat și ea pentru 29-33, iar Basic a cerut time-out. La reluare, Ethan Wright a strâns scorul din nou la un singur punct, scor 32-33. Craiova a punctat de două ori pe finalul sfertului doi. Gorjenii s-au impus cu 20-19 în sfertul doi, dar Craiova a fost cea care a intrat în avantaj la vestiare, scor 32-37. 

CSM Târgu Jiu a început bine sfertul trei, cu reușitele lui Arsenije Vuckovic, dar și cu coșul de 3 puncte marcat de Camil Berculescu, pentru 39-41. Dimitrius Underwood a punctat de sub panou, după o pătrundere în forță, scor 43-46. Milan Luzaic a menținut gruparea gorjeană aproape pe tabelă, după un nou coș de 3 puncte, 46-49. Tot Luzaic a strâns la 49-52. Două coșuri de 3 puncte marcate de Craiova au fost cele care au inclinat balanța sfertului trei în favoarea oaspeților. Craiova a câștigat sfertul cu 21-17, iar la general, tabela arăta 49-58. 

Baschetbaliștii gorjeni au început bine ultimul act cu două coșuri marcate rapid de Milan Luzaic și Dimitrius Underwood, pentru 54-58. Publicul a continuat să susțină echipa, iar băieții au răspuns cu alte două reușite semnate Arsenije Vuckovic și Milan Luzaic, pentru 58-60. Tânărul baschetbalist român, recent transferat de CSM Târgu Jiu, David Antonescu, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, scor 60-63. Craiova a urcat la +8 pe tabelă, scor 60-68. Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu nu au cedat, iar Dimitrius Underwood a reușit 5 puncte la rând și  a readus speranțele în tabăra gorjeană, scor 65-68. Pe final de meci, gorjenii au avut și ghinion la aruncările de la distanță, cu două mingi care au refuzat parcă să intre în coș. Chiar și cu cele două aruncări ”in and out”, CSM Târgu Jiu a punctat prin Dimitrius Underwood pentru 67-70. S-a terminat 67-71. CSM Târgu Jiu rămâne pe locul 2 în Grupa 11-18, la egalitate de puncte cu SCM Timișoara și SCM U Craiova, toate cu 18 puncte. 

Cel mai bun marcator al grupării gorjene a fost Dimitrius Underwood. Americanul a reușit 15 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive. A fost urmat de Ethan Wright, cu 14 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Tot cu 14 puncte a terminat meciul și bosniacul Milan Luzaic, care a mai avut o recuperare și o pasă decisivă. Pivotul bosniac Arsenije Vuckovic a totalizat 10 puncte, 5 recuperări și un asist. Americanul Jalen Dupree a terminat meciul cu 9 puncte și 6 recuperări. Camil Berculescu a încheiat meciul cu 3 puncte, 2 recuperări și un asist. David Antonescu, la debutul său pentru CSM Târgu Jiu în Liga Națională, a reușit 2 puncte și o recuperare în cele 15 minute petrecute pe parchet. ” este mesajul CSM Târgu Jiu.

Antrenorul Kresimir Basic a explicat imediat după meci care au fost cauzele înfrângerii. 

Kersimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Noi nu ne-am făcut jocul pe care trebuie să-l facem, cu care suntem obișnuiți. I-am lăsat să impună ritmul și asta se întâmplă când nu îți impui tu stilul de joc. Apărarea a fost ok, deși am nemulțumiri și acolo, dar cicrulația mingii a fost problema noastră principală. Nu am împins așa cum ar fi trebuit în atac. Nu pauza a fost motivul pentru care nu am început partida agresiv. Ca orice echipă, avem și căderi, noi am avut o cădere astăzi. Numărul mic de puncte înscrise a fost una dintre cauzele înfrângerii. Nu putem spune că am avut o seară atât de rea din punct de vedere al aruncărilor, și ei au ratat multe aruncări deschise. Ca să poți să marchezi unele aruncări deschise, trebuie să meriți acest lucru, să muncești pentru ele, iar astăzi nu am fost suficient de agresivi”.