1 Martie sărbătorit cu mărțișoare, felicitări și magneți cu flori, la Muzeul Județean Gorj

Loading

70 de elevi și preșcolari au participat, vineri, la activitățile organizate de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, sub genericul „S-aducem primăvara în casă și-n suflet!”, cu ocazia zilei de 1 Martie.

În prima serie, au participat elevi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Aceștia au vizitat o parte din expoziția de istorie și arheologie, precum și expoziția „Maria Tănase, suflet românesc”, au vizionat un filmuleț cu modele de mărțișoare pictate, apoi au participat la un atelier de confecționat mărțișoare pictate pe lut și felicitări.

În cea de-a doua serie, cu înscriere individuală, copiii au avut ocazia să experimenteze profesia de muzeograf, cei care mai văzuseră a doua parte a expoziției de istorie și arheologie având ocazia să le prezinte colegilor exponatele , cu sprijinul muzeografului de serviciu. Apoi, copiii au vizionat un tutorial, din care au aflat secrete ale picturii 3D în cazul florilor, după care, în cadrul atelierului de pictură pe lemn, au realizat magneți de frigider, pe care i-au pictat cu buchețele de flori de primăvară.

Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .