Au privit Soarele prin telescop, de pe Calea Eroilor

Primele activități din aprilie ale Programului de Educație Muzeală din cadrul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” au adus noi provocări pentru participanți.

Cei prezenți au privit Soarele prin telescop, au construit machete de nave spațiale, au realizat decorațiuni de Paște, refolosint peturi de plastic, au vizitat expoziții și au vizionat filmulețe educative.

Întrucât aprilie este Luna Mondială a Astronomiei, invitat special a fost Marcel Jinca, coordonatorul Societății Astronomice Române de Meteori, Filiala Gorj, care a venit însoțit de voluntari și anume câteva eleve de la Liceul „Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu. Marcel Jinca le-a vorbit participanților despre planete, stele și comete, le-a arătat cum se construicesc machetele de nave spațiale și a instalat două telescoape pe Calea Eroilor, prin care a putut fi observat Soarele și chiar petele negre de pe acesta.

Parteneri:

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare Constantin Brâncuși; Societatea Astronomică Română de Meteori – Filiala Astroclubul SARM Gorj; Liceul „Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu; Asociația de Sprijin și Întrajutorare Solidaritatea, Bumbești Jiu

Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, sprijiniți de invitați și de voluntari, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .