„Ateliere de familie”, un nou concept lansat de Muzeul Județean Gorj

De Noaptea Muzeelor, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a lansat un nou concept, ce se va regăsi, de acum înainte, în cadrul Programului de Educație Muzeală și anume „Atelierele de familie”.

În cadrul acestor ateliere, la care pot participa familii întregi, de la cel mai mic membru până la cel mai în etate, cei prezenți vor putea învăța diverse lucruri.

Copiii vor experimenta diverse activități, alături de părinți și se vor familiariza cu istoria, arta, etnografia, geologia și alte domenii ce se regăsesc în expozițiile muzeului. Ei vor avea ocazia să cunoască și reprezentanți ai acestor domenii, care le vor împărtăși din experiența lor.

La rândul lor, adulții vor putea observa la mentorii programului cum îi atarg pe copii în diverse activități, dar și cum le împărtășesc cunoștințe, fără ca micuții să aibă reacția de respingere, toate acestea în urma folosirii de tehnici psihopedagogice. În aceeași măsură, vor cunoaște metodele de descoperire a vocației copiilor și vor afla cum e bine să-i susțină și să-i sfătuiască, pentru ca aceștia să-și atingă potențialul.

De asemenea, toți participanții vor vizita expoziții și vor învăța să valorifice trecutul, pe care nu-l întâlnesc doar în muzeu ci, poate, chiar în casele lor de la țară. Și, nu în ultimul rând, cu toții se vor bucura de un timp de calitate petrecut împreună, în care vor beneficia atât de învățare cât și de relaxare.