An școlar nou cu schimbări în Gorj

Invitată la emisiunea ”EDUcația” de la N-SAT TV REGIONAL, Marcela Mrejeru-inspectorul școlar general al județului Gorj- a anunțat nume noi pentru 4 funcții de inspector școlar și circa 15 funcții de director. S-a dorit însă asigurarea unei stabilități a sistemului, majoritatea inspectorilor școlari păstrându-și funcțiile.

Începând din 1 septembrie 2019, echipa de inspectori școlari va suferi unele modificări. Asta deoarece inspectorul școlar general, Marcela Mrejeru, a decis să facă primele schimbări în IȘJ, de la numirea sa în funcție. Patru inspectori, fără concurs pe post, se vor întoarce astfel la catedre, în locul lor fiind numiți alți profesori, unii cu experiență în ISJ Gorj, alții din generația tânără de cadre didactice. Schimbările se vor la Învățământ special și educație permanentă, la Istorie, la Sport și la Chimie, Fizică și Biologie. S-a completat, de asemenea, postul de la proiecte, care era cu jumătate de normă, acum fiind întreg. ,,Schimbarea celor patru este firească, respectivii au fost puși însă cu delegație, înainte de numirea mea, nu a fost de concursuri Schimbarea putea surveni de la numirea mea în funcție, dar am decis că acum era momentul”, a declarat Marcela Mrejeru la N-SAT TV REGIONAL.

Schimbările anunțate sunt următoarele: Ileana Popescu, inspectoarea care se ocupa de Chimie, Fizică și Biologie a lăsat locul Danielei Damo, profesor la Școala ,,Pompiliu Marcea” din Târgu-Jiu și fost inspector școlar; Valentin Tîlvescu, inspectorul pe sport la Liceul Sportiv Târgu-Jiu, a fost înlocuit cu profesorul Ion Andrei de la Școala Hurezani, fost inspector școlar; Cristian Ciobanu, inspectorul pe istorie și profesor la CNSH, a fost înlocuit de Dănuț Lupulescu, profesor de istorie la Colegiul ”Mihai Viteazul”Bumbești-Jiu, iar Ramona Neguți i-a luat locul Danei Șchiau, inspectorul pe învățământ special și educație permanentă. Profesoara Vasilica Udriștoiu-Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” va coordona Proiectele în cadrul ISJ Gorj.

Și la directorii de școli fără concurs s-au operat modificări, cea mai spectaculoasă fiind revenirea pe o funcție de management a profesorului Marius Buzera, reîntors la conducerea Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”. Alte modificări s-au produs la la Colegiul Tehnic Nr 2 Târgu-Jiu, unde fostul inspector școlar Ionuț Berca a preluat conducerea, la Turburea, Rovinari ș.a.