Adeverințe antidrog pentru elevi, o prostie

Începutul de an școlar vine cu o nouă provocare, propunerea ca elevii să vină la școală cu adeverințe pentru testare antidrog. E o mare prostie, după părerea mea, pentru că nu rezolvă nimic și consumă timp, resurse materiale, nervi. E clar că nimeni nu se duce la testare după ce consumă droguri.

Da, sunt de acord ca elevii care vin la școală și au un comportament care să dea de bănuit că au consumat substanțe interzise să fie testați. Da, sunt de acord ca pedepsele pentru cei care dețin, consumă, sau comercializează droguri să crească foarte mult, dar aia cu adeverința nu-și are rostul.

S-a plecat cu ideea asta, după ce un individ cunoscut drept consumator de droguri a intrat cu mașina într-un grup de tineri și a omorât pe doi dintre ie. Iar evenimentele de acest fel contiună. Problema României, după părerea mea, e că avem corupți care îi scapă de pedepse pe șmecheri, pe lângă faptul că legea e destul de blândă. Ce e aia, ai omorât un om, pușcărie cu executare? Adică trebuie să moară cineva pentru asta? Nu!!! Te-ai urcat drogat la volan, pușcărie cu executare! La fel și cu alcoolul. Iar trebuie să așteptăm să constatăm decese ca să facă potențialii autori pușcărie?

Să revenim la școli. Te-a văzut cineva în școală că pari drogat, ai fost testat și s-a confirmat, trebuie să faci pușcărie cu executare, așa trebuie să fie legea. Chiar și dacă mergi pe stradă și se dovedește că ești drogat, pușcărie cu executare trebuie!

Știți proverbul ăla, „Frica păzește via”? Cred că astea sunt soluțiile pentru ca numărul drogaților și al faptelor comise de ei să scadă, nu adeverințele despre care se vorbește.