Acțiuni umanitare, de Sărbători

Loading

Asociația „Uniunea Femeilor din Gorj” a desfășurat, în luna decembrie a anului 2018, numeroase acțiuni umanitare pe raza județului. Acestea fac parte din activitățile specifice ale organizației nonguvernamentale, menite să dea o mână de ajutor celor aflați în situații deosebite.

Printre acțiunile umanitare ale Asociației „Uniunea Femeilor din Gorj” se numără ajutorarea unor familii cu posibilități financiare reduse, beneficiarii fiind din municipiul Târgu Jiu, comuna Dănești, orașul Rovinari și comuna Săulești. A fost organizat un târg de Crăciun cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rovinari, au fost acordate un număr de 100 pachete cu dulciuri pentru copiii din Rovinari și a fost organizată o acțiune umanitară la centrele de îngrijire din Dobrița și Suseni, unde au fost oferite persoanelor găzduite aici, bătrâni dar și persoane cu dizabilități, un număr de 90 de pachete. De asemenea, membrele Uniunii Femeilor au susținut și un recital de colinde la Dobrița și Suseni, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Au fost identificate câteva familii defavorizate care au primit sprijin din partea Asociației, ajutorul constând în pachete cu alimente, haine, dulciuri, jucării, dar și obiecte de mobilier donate de diverse persoane care au dorit să ajute. Membrele Asociației doresc, acum, să mulțumească celor care s-au implicat în aceste acțiuni umanitare desfășurate în județul Gorj.

Acțiune în centre de îngrijire

Cea mai recentă activitate a fost organizată pe 14 decembrie la centrele de îngrijire din Dobrița și Suseni. Echipa Uniunii Femeilor din Gorj a oferit un număr de peste 60 de pachete cu alimente pentru centrul de la Dobrița și un număr de 28 pachete la Suseni. De asemenea, membrele Asociației au pregătit câteva colinde, iar grupului de colindători i s-a alăturat și Eduard Nedelcu, elev în clasa I la Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari, care i-a încântat pe cei prezenți cu melodii interpretate la vioară. Asociația mulțumește, cu această ocazie, sponsorilor. Totodată, acțiunile au fost posibile cu implicarea Consiliului Director din care fac parte Simona Rădoi, președinte Asociația „Uniunea Femeilor din Gorj”, Andreea Popa- președintele filialei Târgu Jiu, vicepreședinții Ana Maria Lungu și Mihaela Oarfă, Loredana Pupăzan- membru în Consiliul Director, dar și a membrelor care susțin activitățile Uniunii.

Sponsori

Acțiunile au fost realizabile prin obținerea unor sponsorizări și donații, o parte din sprijin fiind oferit de supermarketul Carrefour, Direcția Silvică Gorj, medicul Laura Bîrdeanu, dar și de alți gorjeni cu suflet care au dăruit din puținul lor pentru ajutorarea celor din jur.