Reduceri de taxe la Târgu Jiu

Loading

Primăria Târgu Jiu a redus de trei ori taxa pe metru pătrat pentru societățile care oferă produse și servicii, la căsuțele de lemn de pe centru, la tonete cât și pentru terasele și spațiile închiriate de pe zona pietonală.

În acest sens, de la valoarea de 1,56/m2/zi taxa a fost redusă la noua valoare de 0,50/m2/zi, facilitând demersul desfășurării activităților de tipul alimentației publice.

„Mediul de afaceri trebuie protejat. Entitățile economice sunt cele care dezvoltă orașul și duc pe umeri responsabilitatea bunăstării localității, alături de autoritățile locale. De aceea, am luat hotărârea de a scădea unele taxe, având în vedere și discuțiile pe care le-am purtat, în ultimii ani, cu reprezentanții mediului de afaceri, dar și cu cetățenii. Trebuie să-i ajutăm pe cei ce crează locuri de muncă și contribuie la bugetul local. Este un amendament pe care l-am adus proiectului de hotărâre referitor la impozitele și taxele locale pentru anul 2022.” (Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu)