2013, cu bune și cu rele

Loading

Iată-ne ajunși la sfârșitul anului 2013, un an ale cărui realizări par foarte departe de speranțele puse în el. Pentru România, reușitele lui 2013 nu sunt deloc spectaculoase dar creează oportunități, să nu uităm că actualii guvernanți au avut de achitat un vârf al datoriei externe și o imensă datorie internă, inclusiv întregirile de salarii. Că lumea se aștepta la altceva este foarte adevărat și cred că lucrurile ar fi arătat mai bine dacă am abandona politica păguboasă a ”baronilor” locali. Dar despre această problemă vom mai avea cu siguranță ocazia să vorbim în anul ce vine!
Suntem la finele unui an care nu ne-a făcut nici mai buni și nici mai deștepți, cea mai bună dovadă este că o mână de studenți și cu o alta de reprezentanți ai unor ONG-uri, au blocat deocamdată proiecte economice pentru România de miliarde de euro. Cum România nu are alte resurse de dezvoltare adevărate, turismul poate veni doar în complemeritate, ar fi fost normal să fim întrebați toți românii. Pentru că în ziua de astăzi, cu foamea și prostia din România, cu câteva zeci de mii de euro se poate schimba agenda publică.
Poate cea mai mare reușită a anului 2013 este o utilizare mai bună a fondurilor europene, românii încep să învețe să scrie proiecte și să le implementeze. Însă și aici ar trebui schimbată mentalitatea, pe POSDRU ne-am bătut joc, cine vrea să mă contrazică să se gândească dacă în Gorj, ca să nu vorbim de alte județe, resursele umane s-au perfecționat în raport cu fondurile imense care au fost cheltuite. Poate pentru 2014 ar fi bine să ne dorim să dispară mentalitatea păguboasă că fondurile europene nu sunt banii noștri și se pot cheltui oricum, doar hârtii să facem.
În fine, anul 2013 a fost un an cumplit pentru presa scrisă, multe publicații de tradiție oprindu-și apariția sau mergând doar pe varianta on-line. Din fericire, cu mari eforturi dar și ca urmare a sprijinului dumneavoastră, am rezistat pe piața mass-media. Chiar dacă nu a fost un an bun, ne bucurăm să remarcăm că ați fost alături de noi săptămână de săptămână, semn că prețuirea dumneavoastră ne-am păstrat-o. În speranța că și în anul 2014 vom păstra colaborarea acestor instituții, mulțumim pentru sprijinul acordat Serviciului Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Inspectoratului Școlar Județean Gorj și Uniunii Sindicatelor din Învățământ Gorj dar și altor instituții pe care nu le mai amintim aici din cauza spațiului tipografic redus.

One Comment on “2013, cu bune și cu rele”

Comments are closed.