ZIUA PĂMÂNTULUI marcată la Băleşti şi Târgu-Jiu

De câţiva ani, în şcolile şi grădiniţele din România, sub diferite forme, se desfăşoară activităţi, programe, lectorate pe teme de ecologie. „Eco Grădiniţa”, „Eco Şcoala” şi mai nou „Şcoli pentru un viitor verde” sunt câteva programe naţionale desfăşurate pe teme ecologice în încercarea disperată de a conştientiza, până la cele mai mici vârste, importanţa unui mediu sănătos, curat, cât mai puţin poluat – şi ne referim aici la poluare sub toate aspectele ei.
Ziua Internationala a Pamantului 2010 a fost marcată în mai multe unităţi şcolare din Gorj, chiar dacă şcolile au fost în grevă. Astfel, elevii clasei a IV-a de la Şcoala Generală Ceauru conduşi de învăţător Maria Ştirbu au iniţiat o acţiune de ecologizare pe malurile râului Jaleş. Activitatea s-a făcut în colaborare cu Primăria Comunei Băleşti, acest tip de acţiuni cât şi plantatul de arbori fiind efectuate anual la această unitate şcolară.
„Ziua Pământului” s-a sărbătorit joi, 22 aprilie 2010 de către preşcolarii şi cadrele didactice din Grădiniţa «Mihai Eminescu». Activitatea desfăşurată a făcut parte dintr-o serie de multe altele din cadrul Concursului naţional “Şcoli pentru un viitor verde”.
Cu mic, cu mare, cadre didactice, preşcolari, împreună cu directorul Ileana Lastovieţchi, vremea fiind foarte bună, au ieşit în curtea grădiniţei unde au plantat copăcei şi flori. Cele opt grupe de preşcolari coordonate de educatoarele Ganea Cornelia, Pătraşcu Viorica, Chebeşi Marinela, Săpun Elena, Dumitru Simona, Bîzdoacă Elena, Creţan Andreea, Murareţu Angela, Ungurici Violeta, Ecobici Mirella, Deaconu Mary-Simona, au învăţat că natura ne poate oferi ceea ce îi oferim şi noi: o ocrotim – ne protejează.
Marinela Chebeşi