Zilele Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”

A devenit o tradiţie pentru elevii si cadrele didactice de la Colegiul Tehnic “General Gheorhe Magheru” ca in preajma zilelor de Sfântul Gheorghe – patronul spiritual al liceului- să organizeze o serie de manifestări cu pronunţat caracter ştiinţific, cultural, artistic si sportiv grupate sub egida – Zilele Liceului 2010.
Anul acesta manifestările sunt planificate a se desfăşura pe durata unei întregi săptămâni şi au debutat luni, 26 aprilie 2010, cu depunerea unor coroane de flori la mormântul şi monumentul generalului Gheorghe Magheru, precum si cu un careu festiv la care alături de cadre didactice si elevi s-au aflat reprezentanţi ai Muzeului Judeţean Gorj, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, oficialităţi locale şi reprezentanţi ai agenţilor economici parteneri. Activităţile au continuat cu o serie de concursuri pe teme de cultură generală şi cu o sesiune de referate a elevilor şi cadrelor didactice şi s-au încheiat cu un spectacol de teatru oferit de Teatrul Dramatic Elvira Godeanu.
În ziua a doua au continuat activităţile cu o sesiune de dezbateri, mese rotunde pe tema “ Tinerii şi valorile europene de azi, oamenii de mâine”, urmate de un patrulater de fotbal Cupa General Gheorghe Magheru la care au participat echipele de la Şcoala Generală Ceauru, Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu” şi liceul gazdă.
Miercuri sunt programate să se desfăşoare două concursuri judeţene pe teme de cultură şi civilizaţie franceză şi cultură şi civilizaţie engleză şi vor continua sesiunea de dezbateri “ Tinerii si valorile europene de azi, oamenii de miine”, activitati la care sunt anunţaţi cu participare un număr însemnat de elevi si cadre didactice din toate şcolile judeţului.
Joi este programat a se desfăşura un meci demonstrativ intre echipa de fotbal a Colegiului Tehnic General Gheorghe Magheru şi echipa de juniori a Clubului Sportiv Pandurii Targu-Jiu, iar seara pe scena Teatrului Dramatic Elvira Godeanu este programat un spectacol al cărui scenariu si regie aparţine in întregime elevilor de la liceul Magheru.
Activităţile se încheie vineri cu o serie de concursuri precum: Matematică distractivă, Incursiune in universul Poeziei lui Goga, dar si un mare Concurs judeţean pe teme de istorie organizat în colaborare cu Societatea de Stiinte Istorice, filiala Gorj, prilejuit de comemorarea a 130 de ani de la moartea generalului Gheorghe Magheru. Seara activităţile se încheie printr-un spectacol de bal mascat in cadrul căruia vor fi premiate cele mai originale costume.