Pensionarii din Bălești sărbătoriți în avans de Primărie

Circa 450 de vârstnici din comuna Bălești au participat vineri, 29 septembrie 2017, la serbarea dedicată persoanelor de vârsta a treia organizată de Primăria din localitate. Este pentru a doua oară consecutiv când se marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice la Bălești, manifestare coordonată de primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu. Invitații de onoare ai manifestării au fost Ciprian Florescu-prefectul de Gorj, Nicolae Muja-vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj și Dan Vâlceanu, deputat de Gorj.

În fiecare an, la data de 1 octombrie, în întreaga lume sunt sărbătorite persoanele vârstnice. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la prima celebrare a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice la nivel mondial.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106. Mai reținem că primul  plan de acțiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă a fost elaborat de ONU în 1982. Printr-o serie de rezoluții ulterioare, Adunarea Generală a ONU și Consiliul Economic și Social (ECOSOC) au cerut guvernelor statelor membre ONU să elaboreze cu prioritate programe vizând sprijinirea persoanelor de vârsta a treia.

Primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu a inițiat marcarea acestei sărbători la nivelul comunei începând cu anul 2016. Circa 450 de vârstnici au fost oaspeții edilului într-un restaurant din localitate. Profesorul Ion Mălăescu, participant la manifestare, ne-a declarat: ”Mă bucur că domnul primar s-a gândit la cetățenii localității care au împlinit o anumită vârstă cum la fel o face și pentru alte generații mai tinere. Administrația locală nu uită pe cei în vârstă  în tot restul anului dar sărbătorea dedicată acestora înseamnă mult mai mult pentru fiecare. Mulțumim domnului primar și pentru programul artistic oferit”, a declarat Ion Mălăescu.