Ziua Educației marcată la Novaci în pandemie

Luni, 5 octombrie, 2020, ora 11,00, cu ocazia sărbătoririi ZILEI MONDIALE A EDUCAȚIEI, Primăria Orașului Novaci în colaborare cu Liceul Teoretic Novaci si Casa de Cultură Novaci, organizează evenimentul TINEREȚE ȘI EDUCAȚIE. Evenimentul respectă toate rigorile sanitare impuse în pandemie.

Potrivit doamnei profesoare Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură Novaci, cu această ocazie vor fi premiați elevii școlilor novăcene care in anul școlar 2019 – 2020 au obținut premii la olimpiade si concursuri scolare, precum si cadrele didactice care au pregatit elevii. Vor fi prezenți și voluntarii care in această vară s-au implicat in viața comunității din Novaci. Festivitatea se va incheia cu un flashmob la care vor participa membrii Ansamblului Folcloric Nedeia intr-o altfel de ținută decât cea obisnuită si alti iubitori de muzica si dans, tineri si adulti.

”MESAJUL nostru este acela că educatia dă strălucire tinereții, că viitorul fiecărui tânăr este marcat de educația pe care o primește in familie, scoală și comunitate, că societatea in care trăim trebuie să acorde atenția cuvenită actului educațional. Festivitatea se va desfășura in parcul primăriei, in condițiile impuse de actuala situație epidemiologică. Pot participa alaturi de premianti, cadre didactice, dansatori, parinți si alte persoane pentru care buna educație a tineretului novăcean contează.”, subliniază Elena Basarabă.