Votează! Un proiect care încurajează tinerii să participe activ la viața comunității

În cadrul proiectului „Votează!”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul ERASMUS +, Acțiunea Cheie 1 – „Proiecte de mobilitate în domeniul Tineret” au început activitățile de pregătire. Au fost selectați tineri cu vârste între 14 și 21 de ani din Giurgița, Dolj și Baia de Fier, Gorj, România și comunele Archar și Oreshets, județul Vidin, Bulgaria.

Tinerii au început să învețe despre participarea la buna guvernare din comunitățile lor, începând cu un exercițiu practic și accesibil – ce și cum ar schimba la școlile în care învață. Profitând de vremea încă bună, unele activități s-au putut desfășura în aer liber.

Va urma o perioadă când pregătirea se va face online, pe baza materialelor elaborate de echipa de proiect și tinerii vor afla de ce e important să se implice activ în viața comunității, cum se desfășoară procesul electoral, cum se pot informa corect și cum să evite manipularea cauzată de fenomenul fake news.

Ulterior, tinerii români și bulgari se vor întâlni în Craiova pe parcursul unei mobilități de 8 zile, pentru a dezbate aceste lucruri și pentru a găsi soluții să implice și alți tineri.