Vom avea pasaj în zona 9 Mai, la Târgu Jiu

Municipalitatea din Târgu Jiu intenționează să realizeze un pasaj subteran pe sub calea ferată din Cartierul 9 Mai, pentru creșterea fluenței traficului, prin eliminarea timpilor de așteptare la barieră. Lucrarea e foarte complexă, presupunând, inclusiv, exproprieri în interes public și va putea fi începută în anul 2022.

În data de 14 septembrie 2021, reprezentanții societății „Metroul” S.A. au fost  la Târgu Jiu pentru a pune la punct detaliile referitoare la proiectul ce prevede construirea pasajului ce va trece pe sub calea ferată din zona 9 Mai.

La fața locului s-au purtat discuții cu reprezentanții municipalității, ai CFR, dar și deținătorii de utilități. Se lucrează la studiile ce stau la baza definitivării soluției tehnice. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a dat asigurări că toate părțile responsabile s-au pus la masa discuțiilor și, în curând, va fi realizată partea de proiectare: „Este vorba despre societatea Metroul S.A., care, din fericire pentru noi, a acceptat să preia proiectul de la Târgu Jiu. Este o lucrare de durată, pentru că nu este un proiect simplu. Mai mult decât atât, cred că va presupune, după discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții CFR-ului, dar și cu cei ai Metroul S.A. și o Hotarâre de Consiliu Local pentru a prelua terenurile care sunt afectate de această lucrare. Este o hotărâre de preluare în interes public a terenurilor din zona respectivă. Am avut mai multe runde de discuții cu dânșii, și-au luat toate informațiile necesare și noi sperăm ca, într-o perioadă imediat următoare, să putem să primim acel proiect, iar ulterior, cu finanțarea asigurată, să putem să ne apucăm de execuție. Cred că lucrările pot începe în anul 2022, în niciun caz în acest an.”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.