Vikingii Albi, aur și argint la Campionatul Național de Karate

Sâmbătă, 27.05.2023, la Piatra Neamț, s-a desfășurat CAMPIONATUL NAȚIONAL DE KARATE al Federației Române de Arte Marțiale din România (prima și cea mai veche federație din România) , departamentul I.K.U. (International Karate Union) , etapa finală, copiii -14 ani. Vikingii Albi au obținut aur și argint și s-au calificat la campionatul european.

Munca de peste an a micilor sportivi practicanți de karate s-a putut vedea foarte bine la Campionatul Național desfășurat în minunata reședință a județului Neamț, municipiul Piatra Neamț. Sportivii cluburilor componente ale departamentului I.K.U. România care au obținut rezultate excepționale pe parcursul acestui an și astfel și-au câștigat dreptul de participare la această etapă finală au concurat la probele de karate kata (exerciții) individual sau echipe și kumite (lupte) individual și echipe.

„Clubul Vikingii Albi din Târgu Jiu a avut, la acest concurs național, calificați cu drept deplin 4 sportivi, care au concurat la probele individual kata categoria 10-11 ani si 12-13 ani. Așadar … Neagu Andreea la kata , locul 1 Carina Uruiocea locul 2 , kata ,Răducu Damian locul 1 kata și Tîncă Alesia locul 1 kata. Aceste rezultate au fost posibile și datorită susținerii necondiționate a părinților sportivilor, fără de care această muncă și rezultate putea să aibă o altă traiectorie. După aceste rezultate de excepție, toți cei patru sportivi s-au calificat pentru campionatul european din luna noiembrie 2023, ce se va desfășura în Slovenia.” a declarat Marian Caval, președintele clubului Vikingii Albi.