(VIDEO)Samsarii de păsări sălbatice protejate, prinși de Garda de Mediu

94 DE PĂSĂRI SĂLBATICE AU FOST ELIBERATE ASTĂZI ÎN MEDIUL NATURAL DE CĂTRE COMISARII GĂRZII NAŢIONALE DE MEDIU ❗️

🔸„E sâmbătă. Şi cum sâmbăta şi duminică, în general sunt zile “de târg” în care oamenii pun pe tarabă ce nici nu-ţi trece prin cap, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului General- Direcţia Biodiversitate, s-au organizat şi au dat şi ei o tură prin aceste locuri să verifice dacă nu cumva se comercializează şi niscaiva vietăţi protejate de lege.

🔸Nu s-au dus singuri ci însoţiţi de un biolog din cadrul Societăţii Ornitologice Române şi de 3 poliţişti din cadrul IGPR-Directia Protecţia Animalelor şi de la DGPMB- Serviciul Protecţia Animalelor.

🔸În urma „vizitei” desfăşurate incognito (toată lumea în civil), comisarii GNM au găsit mai mulţi „întreprinzători” care puneau în vânzare multe exemplare din diferite specii de păsări protejate de lege.

🔸În consecinţă, cum aceste fapte reprezintă infracţiuni („în vederea protejării tuturor speciilor de păsări, inclusiv a celor migratoare, sunt interzise: vânzarea, deţinerea şi/sau transportul în scopul vânzării şi oferirii spre vânzare a acestora în stare vie ori moartă sau a oricăror părţi ori produse provenite de la acestea, uşor de identificat.-OUG 57/2007), s-au întocmit deja 3 sesizări penale.

🔸În plus, au fost confiscate 94 de exemplare de păsări din diferite specii (scatii, florinţi, cinteze, sticleţi, mugurări, cânepari)

Partea cea mai frumoasă a acţiunii a reprezentat-o eliberarea în mediul natural a păsărilor confiscate (mai puţin 7 exemplare care au fost preluate în vederea recuperării, nefiind apte de zbor la eliberare)

🔻Garda Națională de Mediu atrage atenţia şi pe această cale ca astfel de controale în diferite pieţe şi târguri vor continua.

🔺 Mulţumim reprezentanţilor Poliţiei Române pentru sprijinul acordat in derularea acțiunilor GNM.” este mesajul transmis de Garda Națională de Mediu.

https://www.facebook.com/GardaNationaladeMediu/videos/1111835056795435?locale=ro_RO