Vară incendiară pentru primarul Marcel Romanescu

În timp ce târgujienii își caută cele mai inedite locuri și moduri de a-și petrece concediul, în sezonul estival, primarul urbei, Marcel Romanescu, n-are de gând să plece de la „cârmă” nici măcar o zi, având, în acest an, o vară de-a dreptul incendiară, pe toate planurile. El este foarte prins cu treaba, atât ca edil șef al Târgu Jiului, cât și ca proaspăt prim-vicepreședinte al PNL Gorj, e hotărât să obțină cât mai mulți bani de la Guvern, pentru târgujieni și spune că a decis să plece, într-un scurt concediu, abia la toamnă.

Felicitat de Orban

Marcel Romanescu a trecut, zilele trecute, printr-o nouă încercare, din care a ieșit câștigător, pe plan politic. Acesta a candidat la funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Județene Gorj a Partidului Național Liberal și a câștigat, prin votul colegilor săi, fiind felicitat personal și îndelung, până și de președintele partidului, Ludovic Orban. Asta, în condițiile în care Romanescu a fost singurul liberal care i-a cerut public demisia: „După ce i-am cerut demisia, nu mă așteptam la Ludovic Orban să mă iubească foarte mult, pentru că sunt singurul dintre personajele politice din Partidul Național Liberal, care a avut curajul, vreodată, în perioada ultimilor patru ani de zile, să-i ceară demisia. Astăzi, văd că-s mai mulți care-și doresc acea funcție și care l-ar dori pe Ludovic Orban în afara partidului, sau, măcar, să nu mai dețină funcția de președinte. Eu spun asta de trei ani de zile …. A fost o îmbrățișare colegială între doi membri ai Partidului Național Liberal, câștigasem o funcție de prim-vicepreședinte,  acum, dacă felicitările, din punctul dânsului de vedere, aveau și o altă conotație, ca să vadă membrii partidului că suntem foarte apropiați, e o altă discuție.”(Marcel Romanescu) Primarul Marcel Romanescu se referea la faptul că urmează alegeri la nivel național, iar Ludovic Orban și primul ministru Florin Câțu au fost prezenți la Târgu Jiu, cu ocazia alegerilor din organizația PNL Gorj, care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a-și căuta susținători în lupta pentru șefia PNL la nivel național.

Meditație asupra votului

În dubla sa calitate de membru marcant al PNL Gorj și de primar al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu spune că vrea susținerea, din parte partidului său, pentru urbea pe care o conduce și că nu va da acum răspunsul legat de opțiunea sa la vot, pentru alegerea președintelui PNL la nivel național: „Nu dau răspunsul până pe 25 septembrie. Răspunsul meu și răspunsul eventualilor delegați ai organizației municipale, sau a oamenilor care au aceeași susținere ca și a mea, se va da pe 25 septembrie, exact la Conferința Națională, în funcție de sprijinul pe care-l primește municipiul Târgu Jiu. Alegerea mea nu este o alegere individuală. Nu am o miză personală, pentru viitorul Partidului Național Liberal. Da, am o miză pentru municipiul Târgu Jiu și pentru cetățenii municipiului Târgu Jiu, care acum 9 luni de zile, acum 4 ani de zile, au demonstrat că sunt alături de noi, de mine și de Partidul Național Liberal. Așa că și PNL trebuie să se întoarcă cu fața spre municipiul Târgu Jiu, mai ales că au un singur primar de municipiu, lucru pe care l-au și scos în evidență la conferința județeană.”(Marcel Romanescu)

Patru proiecte așteaptă finanțare

Romanescu speră ca primul ministru Florin Cîțu să aprobe finanțarea a patru proiecte pentru Târgu Jiu, în anul bicentenar Tudor Vladimirescu, legea permițându-i acest lucru: „Suntem în an bicentenar Tudor Vladimirescu. Am patru proiecte depuse pe masa primului ministru. Sperăm să primim finanțare, mai ales că este specificat în lege, atunci când declari un an Tudor Vladimirescu, Guvernul României poate finanța proiectele care se dezvoltă având în vedere acest eveniment. Proiectele sunt depuse de câteva luni: Parcul Tudor Vladimirescu, Colegiul Tudor Vladimirescu și mă refer la amenajarea exterioară a colegiului, amfiteatrul și cancelaria, pentru că, în rest, lucrările se finalizează până la 1 septembrie.  De asemenea, am depus proiect pentru parcul de la Coloană, preluat cu titlu gratuit de la Fundația „Infinitul”, care se află pe Strada Tudor Vladimirescu și parcul din fața Spitalului Tudor Vladimirescu.”

Bani la rectificare

De asemenea, primarul municipiului Târgu Jiu specă ca primul ministru Florin Câțu, care este și ministru de finanțe în această perioadă, să-i acorde bani pentru oraș la rectificarea bugetară, care va avea loc în august, înainte de alegerile din PNL: „Rectificarea bugetară se face în august, din ce știu eu, înainte de consiliul nostru național, e clar că prim ministru va fi Florin Cîțu și președinte de partid va fi Ludovic Orban, vom vedea ce se va întâmpla din septembrie încolo. Am solicitat 20 de milioane, ca autoritate publică locală, pe mai multe capitole.”(Marcel Romanescu)

„Care vacanță?”

Întrebat de jurnaliști ce face în vacanța de vară, Marcel Romanescu a spus că vara asta munceste: „Care vacanță? Vara asta voi fi la birou. Mi-am luat doar patru zile de concediu, că era fiica în BAC și am considerat că e mult mai bine să stau aproape de ea, dar am fost și la birou. Iau în calcul să plec într-un scurt concediu la începutul lunii septembrie, pentru că marea majoritate a proiectelor pe care le dezvoltăm sunt în lunile iulie și august. Voi merge la mare, să mă pot relaxa, dar n-am hotărât unde, vom vedea, în funcție de tarif, poate găsesc o ofertă bună.”(Marcel Romanescu)