Vacanță forțată prelungită pentru elevi până după Paște

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat presei că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență. Potrivit estimărilor, vacanța forțată a elevilor se prelungește cel puțin până la Sfintele Paște.

Anul școlar viitor va avea 167 de zile lucrătoare

Ministrul Monica Anisie a comunicat presei: ”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”.

România va intra în stare de urgență începând de luni, 16 martie. Decretarea stării de urgență se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar durata acesteia poate fi prelungită de preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului. Asta înseamnă că școlile rămân închise până cel puțin pe 16 aprilie.

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, elevii intră în vacanța de primăvară de sâmbătă, 4 aprilie 2020 până marţi, 21 aprilie 2020. Cursurile continuă apoi în perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020.

Starea de urgență se instituie, potrivit legii, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

O prelungire a perioadei de întrerupere a școlii după 21 aprilie va forța mutarea examenelor naționale în luna iulie 2020.