Uniunea Europeană, de ce am pleca, de ce am mai rămâne?

Loading

 

Cum Polonia sau Ungaria nu pot fi pedepsite de Uniunea Europeană pe motiv de PPE și catolicism, România va fi executată în viitor de activul european pentru a fi dată exemplu celorlate țări europene  care nu ar vrea să asculte indicațiile Vestului.  Motivul, mai mult închipuit, este starea Justiției care nu este suficient de obedientă față de Europa deși nici un cetățean UE nu este atins nici cu o floare în România pentru grave fapte de corupție. Oficialii europeni se fac că nu pricep că cei care generează corupția în România sunt de cele mai multe ori reprezentanții marilor companii despre care procurorii DNA nu au voie nici măcar să vorbească. Ambasadorii unor țări UE au ajuns până acolo în care dau ordine în România, legislația din țara noastră se modifică prin trafic  de influență UE și în defavoarea României, dar noi încă mai încasăm pumni de la cei care ne bagă mâna în buzunar. Dacă înainte spuneam că ”tot ce-i românesc nu piere”, intrarea în UE pare să ne ducă într-o direcție care înseamnă dispariția acestei țări de la populație, la economie și teritoriu efectiv.

Am întrebat foarte mulți gorjeni în ultimul timp, situația fiind similară pe România, ce le-a adus pozitiv intrarea în Uniunea Europeană în 2007? Cu excepția dreptului de circulație în spațiul european și a celui la muncă, încă îngrădit în anumite țări, majoritatea nu mi-au putut invoca argumente care să stea în picioare. E vina lor(UE), e vina noastră(țară membră), sunt tot atâtea întrebări fără răspuns! La o primă strigare am mai putea aminti fondurile europene, alinierea la niște norme europene și apartenența la UE și NATO care ne pot asigura securitatea într-o zonă tot mai instabilă din Europa. Și totuși,  România nu a reușit să progreseze prea mult în 11 ani, decalajul dintre noi și alte state UE fiind în continuă creștere. O să găsim anumite forțe politice, se manifestă și în Parlamentul Europen, care să vândă România ”pe un pumn de arginți” în numele ”binelui” țărișoarei.

Integrarea europeană ne-a adus însă extrem de multe dezavantaje, milioane de români au fost siliți să plece în ultimul deceniu pentru o viață mai bună dar și pentru că țara noastră nu era pregătită de integrare. România a fost vândută pe mai nimic de clasa politică și am ajuns un deșert economic, o piață de desfacere pentru produsele contrafăcute ale Vestului. Țara noastră este un sat fără câini, acuzațiile de corupție planând asupra primilor trei oameni din stat Iohannis, Tăriceanu și Dragnea iar reacția acestora la abuzuri este practic inexistentă. Cu acuzații fanteziste ale procurilor, gen dovezi colaterale, au fost scoși din viața politică Adrian Năstase, Dan Voiculescu și, mai nou, Călin Popescu Tăriceanu. Despre Liviu Dragnea nu putem decât să bănuim o campanie bine orchestrată pentru cel mai contestat lider din România, cea mai importantă vină fiind că nu ascultă, sau nu mai ascultă, la comenzile mai mult sau mai puțin oneroase.

Dacă tragem linie ne dă cu minus, soluția pentru România fiind poziția demnă în UE și nu părăsirea alianței. Auzim tot mai mulți dobitoci, universitari sau lideri politici, că noi trebuie să facem comerț doar cu Vestul unde suntem pe pierdere, piața asiatică și cea rusă fiindu-ne interzisă. Până ne lămurim cum e cu UE, dacă România are motive să rămână într-o casă unde este o Cenușereasă, să ne amintim că  avem atâtea de oferit dacă suntem tratați corect. Activarea art. 7  pe motive închipuite sau  văzute doar de la Bruxelles ne va forța alegerea și, în pofida propagandei, alții au nevoie de noi mai mult decât avem nevoie de ei. Deși jumătate dintre români sunt sătuli de UE, proiectul european este încă o opțiune!

În Parlamentul European, românii au votat contra românilor, caz unic în istoria UE. Dacă de la Monica Macovei nimeni nu avea așteptări, e o calamitate cu repetiție pentru România, sunt alte nume de care sperăm să nu mai auzim în viitor!