Unde-i PRM-ul de altădată?

Cei  care urmăresc  cu atenție viața politică, tot mai puțini conform sondajelor, au sesizat cu siguranță totala disoluție a PRM și ratarea pragului parlamentar pentru a doua legislatură consecutivă. Situația nu ar trebui să mire pe cineva de vreme ce acest partid a ajuns în ultimii ani, la fel ca liderul lui Corneliu Vadim Tudor, o umbră palidă a măreției trecutului. Cei care îl văd pe europarlamentarul C.V. Tudor scălâmbăindu-se   pe la emisiunile tabloide probabil că au o explicație a disoluției unui partid care a fost și de guvernământ și a fost foarte aproape să ne dea președintele României. Ferească Dumnezeu!
Cu o conducere instabilă, care ba l-a lăudat pe Băsescu ba l-a atacat, ba a făcut alianță cu PSD-ul ca să aibă ce rupe, electoratul a migrat spre alte zări, de la Gigi Becali la Dan Diaconescu. Nimic nu va stopa acest declin, poate doar ceva arestări ca înainte de europarlamentarele din 2009 să îi asigure un scaun călduț lui Vadim. PRM-ul este tipul de formațiune politică care nu are practic de ce să mai funcționeze și nici ce să ofere cu adevărat membrilor săi, atâția cât au mai rămas. Poate că aici stă și șansa acestui partid că nu s-a autodizolvat încă…
Să luăm situația la Gorj unde acest partid de conjunctură a ajuns  ”ciuca bătăilor” pentru propriile-i neputințe. Nu poți să fii cu toți și cu nimeni și să ai pretenția că însemni ceva. Asemenea marelui său șef, liderul local Gheorghe Bucălăete a dat-o când cu PSD-ul, când cu PDL-ul, după interesele de moment. După câte s-a văzut în ultimele săptămâni la Gorj, PRM-ul a fost pus la zid de PDL și surprizele nu cred că s-au terminat. Doar că acest partid negociază voturi care nu sunt ale lui ci ale unor candidați conjuncturali care nu au avut altfel unde candida. Acum riscăm să schimbăm o realitate a alegerilor pentru că PRM-ul este inconsecvent.
Ce ar trebui să înțeleagă domnul Bucălăete, și nu mă refer acum la cazul Padeș unde oricum nu avea ce face, este că oamenii vor fi și mai atenți cu voturile în viitor. Nu poți să fii astăzi cu PDL-ul că este la guvernare și poate vrei un post bine plătit iar apoi să treci cu arme și bagaje la PSD-USL când aceștia au ajuns la guvernare. Lipsa de consecvență a trimis acest partid pe centura politicii!