„Un zâmbet pentru tine” în calendarul MECTS

Proiectul ”Un zimbet pentru tine” a fost iniţiat în anul şcolar 2009-2010, la nivel local, pornind de la nevoia de a trezi în conştiinţa elevilor sentimente de empatie faţă de problemele sociale şi financiare ale colegilor lor.

Organizatorii speră şi în acest an la o reuşită a proiectului dedicat elevilor cu probleme materiale
Organizatorii speră şi în acest an la o reuşită a proiectului dedicat elevilor cu probleme materiale

Proiectul îşi propune ca, prin ateliere de creaţie desfăşurate la sfârşitul orelor de studiu, să realizeze anumite obiecte, prin comercializarea cărora să se obţină banii necesari sprijinirii elevilor fără posibilităţi materiale.
Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, ne-a declarat:
”Datorită succesului înregistrat în anii anteriori, proiectul a fost prins în calendarul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, crescând astfel ca vizibilitate la nivel naţional, exemplul fiind urmat în prezent de alte şcoli din ţară”.
În cadrul acestor ateliere de creaţie, elevii au reliazat manual obiecte originale, precum mărţişoare, accesorii, felicitări, gablonţuri şi alte obiecte cadou specifice ”Lunii Mărţişorului”.
Acestea vor fi expuse pentru vânzare timp de 3 ore pe holurile instituţiei pentru comunitatea locală, agenţii economici, elevi şi părinţi, urmând ca banii obţinuţi să fie oferiţi sub forma unor burse colegilor lor fără posibilităţi materiale.
Profesoara Anca Minoniu ne-a declarat că ”până în prezent se estimează că elevii au realizat peste 1000 de astfel de obiecte, care vor fi expuse marţi, 28.02.2012, începând cu ora 12.
După sucesul extrardinar der până acum, organizatorii se aşteaptă şi în acest an la o participare record.”