Un zâmbet pentru tine!

În perioada 6 februarie – 8 martie 2009 la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Tg- Jiu se desfăşoară proiectul cu scop caritabil „UN ZÂMBET PENTRU TINE!”.
După cum ne-a declarat  directorul Simona Pătrăşcoiu, proiectul urmăreşte antrenarea activă a unui număr mare de elevi ai şcolii în acţiuni de voluntariat cu caracter caritabil, care constau în realizarea de mărţişoare, felicitări şi obiecte-cadou. Lucrările elevilor vor fi prezentate într-o expoziţie cu vânzare organizată în şcoală, pe 28 februarie. Vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor locale, ai agenţilor economici, părinţi ai elevilor.
Fondurile strînse din vânzarea lucrărilor elevilor vor fi folosite pentru achiziţionarea de obiecte şi materiale didactice, rechizite şi cărţi, care vor fi donate elevilor din şcoală cu situaţie financiară precară şi cu rezultate şcolare bune.
Pe 23 februarie se va organiza o masă rotundă cu tema „Mărţişorul, tradiţie, legendă, realitate”, care are ca scop, după cum spune profesoara Ana Camelia Pecingină, stimularea dorinţei de cunoaştere a elevilor, de informare şi de cercetare. De asemenea, prin această activitate se urmăreşte stimularea interesului elevilor pentru înţelegerea şi păstrarea tradiţiilor legate de sosirea primăverii şi de tradiţia mărţişorului.