Iordache „M-au dat afară…!”

Telenovela ,,Iordache” pare să fi ajuns în cele din urmă la final. Ultimul „episod” al telenovelei derulate timp de un an şi jumătate la Pandurii s-a consumat zilele trecute, mijlocaşul Ilie Iordache fiind forţat să-şi ia adio de la colegii de echipă chiar din cantonamentul din Antalya.

Plecat de la Pandurii pe uşa din dos, Ilie Iordache nu ştie încă viitoarea sa destinaţie
Plecat de la Pandurii pe uşa din dos, Ilie Iordache nu ştie încă viitoarea sa destinaţie

Până la noi „ordine”, Ilie Iordache nu mai este jucătorul Pandurilor! Cam aşa am putea caracteriza evoluţia ultimelor evenimente de la Pandurii în care, în centrul atenţiei a fost mijlocaşul Ilie Iordache. Deşi anunţase iniţial că Iordache va rămâne în continuare jucătorul Pandurilor, preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu, s-a sucit din nou. Şi asta pentru că Ilie Iordache a fost pur şi simplu silit să părăsească cantonamentul formaţiei oltene încă de săptămâna trecută, pe când se afla în Antalya ,,pentru a-şi căuta altă echipă”, după cum mărturiseşte chiar preşedintele Condescu. Boss-ul ,,pandurilor” a dorit să precizeze de această dată, faptul că Iordache a plecat fără ,,nici un ban” de la gruparea gorjeană, dar ,,cu o hârtie să negocieze cu cine vrea el”.
,,L-am lăsat să plece! I-am dat o hîrtie să negocieze cu cine vrea el. I-am îndeplinit această dorinţă. Nu are de luat nici un ban de la Pandurii. Daca avea de luat, de ce nu l-a dat comisia liber de contract? Iordache va decide ce va face şi unde se va duce. Eu trebuie să dau lui Dinamo o datorie de 500.000 de euro, nicidecum 1.500.000 de euro. Să facă ce vrea, să se ducă unde vede cu ochii. De ce să-i frîng eu destinul lui Iordache?”, a declarat  Marin Condescu.

„M-au gonit…”
Decizia principalului responsabil de la Pandurii, Marin Condescu, de a scăpa de Ilie Iordache l-a luat prin surprindere pe ,,nemulţumitul” jucător. Într-un scurt interviu acordat chiar de Iordache, acesta crede că pur şi simplu a fost ,,gonit” de la Pandurii:
,,- Este adevărat că te-au dat afară?
– Asa este, mi-au zis să elibereaz camera pentru că nu mai au nevoie de mine. Mi-au replicat: ”Dacă ai vrut să devii jucător liber poftim hîrtia şi pleacă”
– Îţi vei căuta echipă?
– Probabil că da. M-au gonit, ce pot să fac? Să mă întorc la Pandurii? Nu se mai poate aşa ceva!
– Care sînt variantele?
– Eu aştept decizia comisiei şi apoi voi lua o hotărîre, nu vreau să fac vreo greşeală.
– Există posibilitatea să te întorci la Dinamo?
– Sigur! Nu exclud această variantă. Mai am şi alte oferte din prima ligă.”

Totul până la… bani!
Despărţirea lui Ilie Iordache de la Pandurii vine în condiţiile în care clubul de fotbal oltean avea în continuare de plătit formaţiei Dinamo Bucureşti suma de 500.000 euro pentru transferul din vară al mijlocaşului la Tg-Jiu. Însă motivul care a declanşat conflictul dintre Iordache şi Panduri (mai exact, între jucător şi preşedintele clubului Marin Condescu) a fost memoriul depus de dinamovist la Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor ,,în care se plângea că i s-ar fi falsificat semnătura pe convenţia de jucător, ca n-a mai primit de 60 de zile salariu”, după cum preciza chiar boss-ul gorjenilor. ,,Îl dau la orice echipă pe Iordache, el n-are de primit nici un ban de la Pandurii. Iordache a făcut o plîngere la Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor în care se plîngea că i s-ar fi falsificat semnătura pe convenţia de jucător, ca n-a mai primit de 60 de zile salariu şi dorea să fie declarat jucător liber. Dacă el susţine că ar avea de primit 40.000 de euro de la mine, eu aş fi nebun să nu-i plătesc aceşti bani şi să-l pierd gratis, apoi să mai plătesc şi lui Dinamo 1.000.000 de euro? Am depus la Comisie documentele cu toate plăţile către el, are bani luaţi în avans, dar este zăpăcit de anumite persoane”, declara Condescu, în urmă cu o săptămână.
Aflat în acest moment sub statului jucătorului liber de contract, următorea destinaţie a lui Ilie Iordache va fi cel mai probabil, Rapid Bucureşti, iar în acest caz Pandurii l-ar putea primi la schimb, gratis, pe Ionuţ Stancu. În afara clubului Rapid Bucureşti, de achiziţionarea lui Ilie Iordache ar mai fi interesate formaţiile de Liga I, FC Braşov şi Universitatea Craiova.