Un zâmbet pentru fiecare: „Ce frumos este să dăruieşti”

Loading

Sub această denumire elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu au desfăşurat în zilele de 24-25 februarie un amplu ansamblu de manifestări dedicate colectării de fonduri în scopul întrajutorării colegilor lor cu probleme financiare. 6000 de lei vor fi împărţiţi elevilor în nevoie.

Elevii îndrumaţi de cadre didactice au confecţionat mărţişoare, felicitări, produse dedicate sărbătoririi zilei de Dragobete, dar au plantat  şi flori pe care timp de 2 ore le-au expus în cadrul unei expoziţii cu vânzare în cadrul incintei liceului. La expoziţie au participat un număr mare de oficialităţi locale, agenţi economici, dar şi părinţi care au apreciat nespus gestul elevilor. Unul dintre părinţii participanţi la expoziţie, la final a declarat „ felicitări acestor elevi, pentru că ne-au adus aminte ce frumos este să dăruieşti”.
Tot în cadrul expoziţiei elevii de la de la specializarea Design Vestimentar, au amenajat 2 standuri în care şi-au prezentat o parte din realizările lor din cadrul orelor de laborator: precum cravate, robe, şorţuri, sacouri, plase şi multe altele care spre bucuria micilor producători s-au bucurat de un real succes din partea vizitatorilor.
Manifestările au continuat a doua zi când pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, elevii din trupa de teatru a liceului intitulată „Dumitru Bunoiu” au prezentat un spectacol inedit ale cărui versuri, coregrafie şi regie a fost realizată în totalitate de elevi. In spectacol au mai participat şi elevi ai Şcolii Generale „Constantin Săvoiu”, care alături de elevii de la Magheru au smuls ropote de aplauze  auditoriului.
Aşa cum ne-a declarat Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU: „În final, la sfârşitul celor două zile de manifestări s-a reuşit să se strângă suma de 6000 lei, cu aproximativ 50% mai mult decât la prima ediţie a târgului de mărţişoare de anul trecut, iar pentru acest lucru, elevii ţin să le mulţumească tuturor acelora care şi-au adus contribuţia în a întinde o mână de ajutor colegilor lor.”