Un nou record pentru Seat Ibiza ECOMOTIVE

• 12 ţări europene au fost străbătute cu un singur plin de rezervor
• Doar 44.81 litri de combustibil au fost necesari pentru a parcurge 1,910 km
• Specialistul austriac, Gerhard Plattner a stabilit noul record cu un model SEAT

Din oraşul polonez Cieszyn până la Frankfurt, Ibiza ECOMOTIVE a stabilit un nou record de consum cu doar 2.34l/100 km
Din oraşul polonez Cieszyn până la Frankfurt, Ibiza ECOMOTIVE a stabilit un nou record de consum cu doar 2.34l/100 km

Încă o dată, SEAT Ibiza ECOMOTIVE şi-a dovedit calităţile ecologice şi eficienţa în consumul de combustibil prin parcurgerea unei distanţe de 1,910km cu un singur plin de motorină.  Rezultatul final a consemnat un consum de 2.34l/100km.  Această incredibilă performanţă a fost dusă la bun sfârşit de austriacul Gerhard Plattner, binecunoscutul campion al testelot de cosnum redus, care a reuşit să împingă la limita superioară calităţile Ibizei ECOMOTIVE.
Plattner s-a mai încumetat în aprilie la un drum cu Ibiza ECOMOTIVE când a condus de la fabrica SEAT de la Martorell până în Gottingen, Germania cu un consum mediu de 2.9l/100km. Pentru actualul record, Plattner a pornit din Cieszyn, Polonia, pe 23 septembrie, imediat după ce IPMC (International Police Motor Corporation) a sigilat capota şi buşonul rezervorului.
Drumul a inclus un total de 12 state europene, Plattner trecând prin oraşele Mosty (Republica Cehă), Bratislava (Slovenia), Hegyeshalom (Ungaria), Graz (Austria), Varazdin (Croaţia), Maribor (Slovenia), Toblach (Italia), Innsbruck (Austria), Schaan (Principatul Lichtenstein), Zurich (Elveţia) şi Saint-Louis (Franţa) pentru a termina călătoria la Frankfurt (Germania).
Când austriacul a oprit pentru ultima oară motorul, sigiliile au fost intacte recordul fiind validat pentru segmentul în care SEAT Ibiza ECOMOTIVE activează. Cifrele finale arată eficienţa excelentă a modelului spaniol din punct de vedere al emisiilor şi al consumului. Caracteristicile gamei ECOMOTIVE sunt subliniate şi de performanţe similare ale modelelor Altea şi Altea XL ECOMOTIVE care au fost expuse la Salonul Auto de la Frankfurt