Ultima greşeală!

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat luni seara la o televiziune că ar considera „scandaloasă” propunerea unei rocade Codruţa Kovesi – Daniel Morar la şefia DNA, respectiv Parchetul General. Desigur că nici un om politic cu responsabilitate  nu ar putea să se gândească la o asemenea variantă dar ea pare să devină realitate prin ordinele venite de la Bruxelles. Nu ştiu cum se face dar mai mult ca niciodată la Bruxelles plecăm cu ideile noastre, a se vedea cazul Victor Ponta pe tema referendumului, şi venim cu ale lor, să ne amintim de ideea pragului electoral. Din această perspectivă mă tem că Victor Ponta va fi obligat să cedeze, mai ales că grupul socialiştilor europeni pare unul debusolat la nivelul Parlamentului European şi fără dorinţa şi putinţa să ne sprijine.
Reprezentanţii USL nu cred că îşi vor permite o asemenea „aroganţă” faţă de români şi de membrii acestei alianţe politice. Nu poţi să dai girul pentru asemenea specialişti propuşi de Monica Macovei când se cunoaşte foarte bine faptul că Justiţia se află la nivelul cel mai de jos al credibilităţii interne iar la extern suntem „lăudaţi” pentru nimic. Ar părea că Daniel Morar ar fi premiat tocmai că nu a dus mai mulţi pesedişti, că aceştia au fost ţinta predilectă, în faţa instanţei. Gândiţi-vă că e vorba de aceiaşi şefi ai DNA şi Parchetului General care s-au făcut preş în faţa lui Băsescu dar care nu au găsit corupţi decât într-o singură parte. E greu de crezut că Victor Ponta ar putea face o asemenea greşeală decât dacă vrea să întoarcă „justiţiarii” doar în direcţia actualei Opoziţii. Nu ar trebui să ne mirăm dacă Elena Udrea, Adriean Videanu şi alţii ar fi purtaţi ani întregi pe la DNA, bineînţeles fără nici un rezultat.
Suntem însă într-o perioadă electorală şi asemenea greşeli nu se fac. USL-ul va câştiga fără probleme alegerile, în Gorj ar putea închide toate colegiile, şi nu poţi să faci asemenea cadouri adversarilor. PDL-ul ar putea primi un ajutor nesperat de la păstrarea oamenilor Monicăi Macovei în funcţii pentru că sforile, mai mult sau mai puţin văzute de la Cotroceni, acţionează în continuare. Chiar dacă „cozile de topor” au un anumit comportament, eu nu cred că Daniel Morar o să-l trimită pe Traian Băsescu după gratii şi nici că Elena Udrea va fi întrebată cum au plecat din ministerul pe care l-a condus atâtea miliarde de euro.
O asemenea aberaţie cu susţinerea lui Kovesi şi Morar ar fi ultima greşeală a USL. În afara faptului că tot discursul USL din ultimii doi ani s-ar dovedi mincinos, păstrarea celor doi-dictată sau nu din Europa-ar fi semnalul că această alianţă politică are ceva de ascuns. Poate referendumul? Pentru români va fi semnalul că nu există nici o diferenţă între cele două forţe politice-Putere şi Opoziţie. Dacă la acest lucru mai adăugăm şi gestionarea cu totul neprofesionistă a scandalului Dan Diaconescu, începem să ne gândim dacă USL-ului nu i s-a urcat la cap puterea? Deşi logic nu se pot face asemenea greşeli, am mai trăit experienţa Geoană ca să ştim la ce să ne aşteptăm!