Dan Diaconescu confirmă

N-a trecut decât o săptămână de când prevesteam că lupta Dan Diaconescu- Victor Ponta pe tema OLTCHIM este, de fapt, politică și patronul OTV a declarat, în clar, la B1 TV, că va candida împotriva președintelui Partidului Social Democrat: „Voi candida pe Colegiul unde premierul Ponta va candida, oriunde va candida, la Iaşi, la Gorj, sau în altă parte, să-i interzic dreptul de a fi prim-ministru în România, luându-i şansa de a fi parlamentar”. E drept că am plecat de la declarația lui Cătălin Zamfira, președintele interimar al organizației Partidului Poporului-Dan Diaconescu de la Gorj, care era, însă, evazivă. Acesta a declarat presei că șeful lui de partid s-a arătat interesat de propunerea sa, de a candida pe un mandat de deputat la Gorj, iar sursele indicau Colegiul 6, în care este deputat și va candida în continuare Victor Ponta. E clar că fusese aruncată, de fapt, o nadă, iar decizia era, deja luată. Nu degeaba Dan Diaconescu a fluturat banii pentru plata salariilor oamenilor de la OLTCHIM în fața Guvernului, ca să-l sfideze pe premier, să-i arate că e în stare să facă ceea ce el n-a făcut. E drept că aceasta nu era, direct, treaba premierului, dar, indirect, când într-o echipă nu merge treaba, de vină este șeful, dacă nu găsește soluții.
Totuși, Dan Diaconescu a forțat prea mult nota, folosindu-se de niște oameni necăjiți, care au ieșit în stradă pentru că nu și-au luat salariile, pentru a-și face capital de imagine, gratuit, la toate televiziunile. Și, mai ales, trebuie să vedem dacă respectivul capital de imagine va atârna pozitiv sau negativ în tolba DD-ului, pentru că nu se știe cum se va termina povestea. Există voci care spun că Dan Diacolescu este doar unealta lui Traian Băsescu, cu care acesta sapă la rădăcina popularității lui Victor Ponta, care e în creștere. La rândul său, Victor Ponta spune că Diaconescu a intrat în joc la OLTCHIM pentru a tergiversa lucrurile și pentru a ascunde fraudele făcute de firmele de casă ale Partidului Democrat -Liberal.
Ce a sigur, însă, e faptul că Dan Diaconescu nu a calculat bine când a spus că va tăia șansa lui Ponta de a fi prim ministru făcându-l să piardă mandatul de deputat. Asta pentru că, să nu uităm, Mugur Isărescu a fost numit prim ministru fără să fi fost, vreodată, parlamentar, venind de pe funcția de guvernator al Băncii Naționale, iar Mihai Răzvan Ungureanu a plecat de pe postul de șef al Serviciilor de Informații Externe pentru a fi premier, de asemenea, fără a fi fost, vreodată, alesul poporului.
Oricum, la felul în care s-a îmbogățit Dan Diaconescu dintr-o televiziune în care cine plătește vorbește, fără ca cineva să verifice dacă ce spune e adevărat, e de așteptat ca mișcarea cu OLTCHIMUL să fie, de asemenea, un interes financiar ascuns al omului de afaceri, pe lângă interesul politic, ce se vede de la o poștă. Sau, poate, Dan Diaconecu s-a schimbat și l-a apucat altruismul, astfel încât se împrumută la bancă de mila angajaților combinatului, cărora le dă salariile ca să nu mai fie nevoiți, săracii, să protesteze în stradă, că vine frigul…