Triada: resurse-reciclare-recondiţionare în oglinda viitorului

Simpozionul Naţional TRIADA: RESURSE-RECICLARE-RECONDIŢIONARE ÎN OGLINDA VIITORULUI organizat de Grupul Şcolar Energetic Nr 1 a ajuns la ediţia a III-a. A fost o ediţie de gală onorată de comunicări interesante dar şi participări din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Prefectura Gorj ş.a.

Simpozionul găzduit de Grupul Şcolar Energetic se bazează pe resurse, reciclare, recondiţionare
Simpozionul găzduit de Grupul Şcolar Energetic se bazează pe resurse, reciclare, recondiţionare

Manifestarea  găzduită de Grupul Şcolar Energetic Nr 1 a fost coordonată de prof. Dragoş Ionel Cosma-inspector general MECTS, prof. Marinela Ciortan-inspector ISJ Gorj şi prof. Ionel Oană-director al liceului gazdă. Lucrările depuse de cele 60 de cadre didactice participante au avut un înalt conţinut ştiinţific, lucru remarcat şi de reprezentanţii  Facultăţii de Inginerie din Universitatea CONSTANTIN BRÂNCUŞI.
Tematica abordată de simpozion este deosebit de actuală dacă ne gândim că aspectele  legate de mediu ale utilizării ambalajelor sunt de o mare importanţă pentru fiecare dintre noi. Trebuie ştiut faptul că resursele naturale mondiale sunt limitate, iar omenirea se află deja în faţa unei opţiuni dramatice: distrugere sau protejare. Vrem sau nu, lumea se îndreaptă către o eră a conservării din care reciclarea este parte integrantă.
Simpozionul, printre a cărui organizatori s-au numărat profesorii Daniel Murăriţa şi Vasile Udroiu dar şi elevii Bogdan Alexandru Cochină şi Toni Linteş a fost apreciat de toţi cei prezenţi. Reprezentantul MECTS, Dragoş Ionel Cosma, avea să ne declare în exclusivitate: „Mă bucur de câte ori am ocazia să particip în ţară la manifestări de asemenea ţinută ştiinţifică. Prin problemele care le-am dezbătut azi, prin temele de actualitate propuse de cei care au participat, eu cred că ne-am atins scopul manifestării noastre. Cred că se cuvine să felicităm organizatorii şi să ne dorim ca acest tip de manifestare să se repete în viitor.  “
Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj, a declarat pentru VERTICAL:
„Simpozionul de la Grupul Şcolar Energetic este deja o manifestare de tradiţie în care calitatea comunicărilor, pregătirea invitaţilor şi nu în ultimul rând ambianţa au creat cadrul propice atingerii obiectivelor propuse de organizatori. Merită remarcat conţinutul ştiinţific al comunicărilor, chiar dacă au fost mai puţine în acest an“.