Trecere de pietoni ștearsă după accident

Văduva unui gorjean din Târgu Logrești ce a murit în urmă cu câteva zile, la trei luni după un accident auto ce s-a produs în Slatina, acuză autoritățile din județul Olt că încearcă să mușamalizeze cazul. Asta pentru că trecerea de pietoni pe care omul a fost lovit de mașină a dispărut la câteva zile în urmă, iar șoferul vinovat susține că nu avea voie să traverseze pe acolo, pentru că, oficial, ea fusese desființată.

Ioana Popescu a ajuns la capătul puterilor, după ce, timp de trei luni a stat la căpătâiul bărbatului ei, Matei (în vârstă de 50 de ani), aflat în comă profundă, sperând la un miracol. Acesta nu s-a produs, însă, iar omul a murit la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar- Arseni”, deși medicii au făcut tot ce au putut pentru a-l salva. Văduva e nemulțumită atât de comportamentul autorului accidentului, un tânăr din Slatina, cât și de reacția autorităților din județul Olt: „Autorul n-a venit o dată la soțul meu să vadă ce face, nu m-a căutat să mă-ntrebe dacă am bani sau nu să-i cumpăr medicamente și nici după ce a murit nu l-a interesat dacă am cu ce să-l scot din spital, sau să-l îngrop. Oricum, cred că scapă, pentru că am auzit că a fost mutată și trecerea de pietoni, probabil ca să se spună că bărbatul meu nu a trecut pe unde trebuia.”

Văduva bărbatului care a murit în urma accidentului se teme de o mușamalizare
Văduva bărbatului care a murit în urma accidentului se teme de o mușamalizare

Cele spuse de femeie sunt confirmate și de un martor ocular, fost coleg al decedatului. Nelu Istrate e tot din Târgu Logrești și lucrează în Slatina în continuare. Omul era cu Matei Popescu în momentul producerii accidentului: „Era dimineața și ne duceam la muncă. Eu și câțiva colegi trecusem, deja, pe trecerea de pietoni, iar Matei rămăsese în urmă. Am auzit o bufnitură și, când ne-am întors să vedem ce s-a întâmplat l-am văzut zdrobit, pe trecere. Conducătorul auto a zis că Matei e vinovat, pentru că trecerea era desființată de ceva timp, dar marcajul se vedea foarte bine. După accident, eu am continuat să trec prin același loc, pentru că pe acolo e drumul meu spre locul de muncă, dar la câteva zile în urmă am constatat că trecerea de pietoni a dispărut.”
De la Inspectoratul de Poliție al Județului Olt am aflat motivul oficial pentru care trecerea de pietoni a dispărut: „A fost o pură coincidență. Acea trecere de pietoni fusese, oficial, desființată, se demontaseră și indicatoarele, pentru că în imediata apropiere a fost înființat un sens giratoriu, iar trecerea de pietoni a fost mutată, pentru a respecta distanța legală față de sensul giratoriu. Din păcate marcajul celei vechi nu a fost șters, dar asta nu înseamnă că victima accidentului ar fi vinovată că a trecut pe el. Nu avea de unde să știe că oficial acea trecere de pietoni era desființată, dacă marcajul exista.”
Oricum, ceea ce e sigur este faptul că, imediat după accident autoritățile locale din Slatina s-au îngrijit să șteargă marcajul pietonal care nu mai era valabil, dar în fotografiile făcute de polițiști la fața locului se vede că victima accidentului se afla pe trecere. De asemenea, e sigur că poliția nu a trimis, încă, dosarul la Parchet, pentru că s-a așteptat să se vadă ce se întâmplă cu victima accidentului, pentru încadrarea juridică a faptei. Iar rudele victimei așteaptă ca autorul accidentului să fie pedepsit…