Tratamente pentru insuficienţa renală la Târgu Jiu

Bolnavii cu insuficienţă renală pot renunţa la dializă
Bolnavii cu insuficienţă renală pot renunţa la dializă

Centrul de dializă Tg. Jiu al Clinicii Polisano şi-a completat portofoliul de terapii cu Hemodiafiltrarea. Procedura, introdusă pentru prima dată în Gorj, de Clinica Polisano, este una din cele mai moderne terapii de supleere a funcţiei renale. Acum, pacienţii din Gorj pot opta între hemodializa clasică şi Hemodiafilltrarea On-Line, noul tratament fiind, la fel ca hemodializa, gratuit.
Hemodiafiltrarea este o procedură de tratament care se aseamănă destul de  mult cu mecanismele naturale din rinichi. Hemodiafiltrarea On-Line prelungeşte viaţa prin reducerea riscului bolilor cardiovasculare , prin controlul mult mai eficient al tensiunii arteriale şi eliminarea  toxinelor. Deşi la dializă pacienţii ajung după pierderea funcţiei renale, cel mai mare risc vital este asociat suferinţei cardiovasculare asociate.
Hemodiafiltrarea On-Line oferă un confort de viaţă mult mai bun, printr-un control potrivit al anemiei, ce restrânge deteriorarea osoasă şi reduce inflamaţia.
În absenţa diurezei, viaţa de zi cu zi este foarte grea; lichidele consumate trebuie cântărite cu atenţie. Hemodiafiltrarea elimină  excesul de apă cu cea mai mare blândeţe.
Metoda este recomandată şi în perspectiva transplantului renal, datorită protejării aparatului cardiovascular şi reducerii complicaţiilor asociate tratamentului prin hemodializă.
Aparatele speciale au fost instalate în centru, iar staţia de tratare a apei oferă cele mai bune condiţii. Filtrele folosite sunt speciale şi sunt, în bună parte, responsabile de beneficiile terapiei.
Pentru acest tip de tratament pacienţii nu trebuie să plătească, acesta fiind inclus în Programul Naţional de Dializă.
Hemodiafiltraea On-Line este cea mai eficientă metoda de terapie a pacienţilor care şi-au pierdut funcţia renală.
Tot în cadrul diversificării terapiilor de supleere a funcţiei renale, Clinica Polisano introduce în Tg.Jiu şi Dializa Peritoneala Automată.