Transalpina pe masa ministrului

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, prezent la Târgu Jiu vineri, 04.07 2014, pentru deschiderea unui program turistic, a anunțat că va cere urgentarea deschiderii Transalpinei, situația actuală afectându-i pe hotelierii de la Rânca, pentru că alungă turiștii.

Transalpina va fi deschisă, după ce zonele cu probleme vor fi marcate corespunzător
Transalpina va fi deschisă, după ce zonele cu probleme vor fi marcate corespunzător

Hotelierii de la Rânca au cerut ajutorul ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism. Aceștia i-au cerut să intervină la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru ca drumul cel mai înalt din România, ce trece prin mijlocul stațiunii Rânca și traversează Carpații printr-un peisaj mirific coborând la Sebeș, în Ardeal, să fie redeschis. Asta pentru că, deși drumul poate fi parcurs fără probleme până la Rânca, urcând din Gorj, numărul turiștilor care vin pe timpul verii în stațiune s-a redus considerabil în acest an, o dată pentru că cei care treceau dinspre Sebeș nu mai puteau face asta decât cu riscul de a fii amendați, iar cei care alegeau Stațiunea Rânca pentru că aveau obiectivul de a parcurge Transalpina, renunțau să mai vină aici.
Florin Jianu a anunțat că a solicitat o echipă de la CNADNR, care să marcheze zonele cu risc ridicat: „Cunosc problema legată de Transalpina, chiar am avut discuţii cu directorul CNADNR, Narcis Neaga. Am stabilit ca acesta să trimită o echipă în teritoriu şi să marcheze cele patru – cinci zone care sunt cu probleme. Ne preocupă, bineînţeles, siguranţa rutieră, în aceeaşi măsură ne preocupă şi proprietarii de pensiuni şi oamenii care desfăşoară activităţi de turism în zonă. Până la Rânca se circulă fără nici un fel de restricţie”, a declarat ministrul Jianu la Târgu-Jiu.