Pentru toți creștinii, din partea Grupului Bordeiașul: „Să-l găsiți pe Sărbatorit!”

Un grup de îngerași vă urează să aveți Sărbători Pascale cu pacea Domnului Isus, cu sănătate și, uniți într-un glas, vă doresc :  „Să-l găsiți pe Sărbatorit!”

Grupul folcloric „Bordeiașul”, un mănunchi de voci curate și frumoase
Grupul folcloric „Bordeiașul”, un mănunchi de voci curate și frumoase

Sigur, v-ați dat seama, este vorba de grupul „BORDEIAȘUL”, al Clubului Copiilor Baia de Aramă, din județul Mehedinți. Cu mulți ani în urmă, mă străduiam să strâng un mănunchi de suflețele la un loc, cu care să realizez numai lucruri frumoase. S-a întâmplat, într-o zi normală de Vineri, la școala primară din satul Stănești, județul Mehedinți, unde mă aflam la ore, în primii mei ani de dascal. Acolo, am strâns acest mănunchi frumos, care avea să fie botezat și cu un nume. Dar ce nume? Sigur, răspunsul a venit de la cine? De la ei, copiii, care au dat răspuns într-un glas la întrebarea mea, aceea de a-mi spune cum le-ar plăcea lor să se cheme grupul nostru, toți au stigat: „Bordeiașul, Bordeiașul, Bordeiașul!” Și Bordeiașul a rămas până astăzi, sperând că va fi mulți ani de acum înainte, cu voia Domnului. Fiind un loc binecuvântat de Dumnezeu, cu locuri frumoase, cu oameni gospodari și o bogăție folclorică asemenea unui izvor de munte care tăsnește puternic și răcorește orice suflet, nu mi-a fost foarte greu să strâng acest mănunchi de copilași și să realizez atatea lucruri minunate de-a lungul anilor, cu care v-am încântat și pe dumneavoastră, nu de puține ori.

Voci curate și frumoase

„Din floarea de liliac,/ Mulți copii am adunat./ În floarea cu cinci pănuțe/ Am găsit multe fetițe/ Le-am facut un cuibușor,/ La clubul copiilor./ Aici îi este lăcașul,/ Ansamblului „BORDEIAȘUL”. Mi-am dorit sa creez acestui grup un repertoriu divers de cântece, obiceiuri, jocuri tradiționale autentice, care să treacă de la o generație la alta, asigurând acest transfer vital pentru noi, ca nație, astfel, fiind poate, singurul mod de a ne păstra identitatea. Am creat un stil propriu acestui  ansamblu, fiind recunoscut cu ușurință, după „port și după grai”. Și, Dumnezeu mi-a ajutat, găsind voci curate și frumoase, dar și multă dorință și voință atât din partea copiilor, cât și din partea părinților acestora.

Pepinieră de artiști

Dovada vie sunt copiii care au pornit de la grupul Bordeiașul și care, astăzi, sunt nume mari ale folclorului nostru atat de frumos! Aș aminti pe Marian Medregoniu, Cosmina Ungureanu, Cosmina Gherghinescu, Andreea Crăciunescu și mulți alți tineri artiști, care vă încântă sufletele prin intermediul televizunilor, internetului dar și live, în spectacole și alte activități cu caracter folcloric. Mi-am dorit foarte mult să insuflu acestor copii multă credință, bunătate, răbdare, dar și foarte multă dragoste de oameni, formându-le un repertoriu curat, căutând să raportez mereu, toata activitatea mea de formator de suflete și de îndrumător artistic, la voia bunului Dumnezeu.

Colinde și pricesne

Am îmbogățit repertoriul copiilor, cu multe colinde, pricesne și alte cântece cu caracter creștin, pe care le-am înregistrat audio și video, în acest mod putând să aducem bucurie și mângâiere unui segment de public cât mai mare și să înmuiem și să mișcăm cât mai multe suflete spre credință, bunătate și dragoste. Mulți dintre dumneavoastră, v-ați bucurat până la lacrimi de acești copii, mai ales de Crăciun, atunci când vă colindăm pe viu, chiar acasă sau la instituțiile unde vă desfașurați activitatea. Am făcut aceste înregistrări, din dorința de a transmite un mesaj de bine, de mângâiere, de alinare, care să ajungă la sufletul fiecărui om, bucurându-se și cercetându-se pe sine și conștientizând că sărbătorile de Crăciun și de Paști dar nu numai, reprezintă mai mult decât orice, curățire sufletească, îmbogățire spirituală și apropiere de Dumnezeu Tatal. Credința mea este că nimeni și nimic nu poate să te miște mai mult, decât un cor de îngerași, care s-au unit pentru a se întări pe sine, dar și pe dumnavoastră, prin interpretarea sensibilă și plină de dragoste, a unor colinde și pricesne, la care s-au implicat efectiv și afectiv, astfel încât, într-un decor natural din zona de Nord a județului Mehedinți, am reușit să realizăm câteva videoclipuri extraordinare. Vă dăruim de Paști aceste melodii creștine, în speranța că vă veți bucura și veți transmite mesajul nostru și la cei dragi dumneavoastră, dăruind ficare la rândul lui, bucurie și dragoste. „Dar din dar se face rai!” Ne puteți urmări prin intermediul televiziunii N-Sat TV și pe YouTube. Doresc să aduc mulțumiri tânărului ambițios Ovidiu Achim cu care am realizat aceste frumoase videoclipuri, Televiziunii N-SAT TV care asigură transmiterea și promovarea lor, grupului de îngerași „BORDEIAȘUL”, părinților acestora și, împreună, va dorim ca, de Sfintele Paști, „SĂ-L GĂSIȚI PE SĂRBĂTORIT!”

Georgeta Corlan Enache