Tinerii spun nu drogurilor prin artă

Concursul ”Mesajul meu antidrog” a ajuns la ediţia a VIII-a. Anul acesta moto-ul este: „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri”. Participanţii se vor înscrie la concurs în perioada 1 martie – 01 mai 2011 pe baza formularului tip utilizat şi în anii precedenţi, ce va fi completat şi transmis prin e-mail şi în format clasic la adresa C.P.E.C.A. Gorj – strada Vasile Alecsandri nr. 53, Teatrul de vară, Tg-Jiu.

Tinerii pot să îşi arate dispretul pentru droguri prin creatii artistice
Tinerii pot să îşi arate dispretul pentru droguri prin creatii artistice

Această ediţie a concursului oferă posibilitatea ca fiecare participant să propună şi să argumenteze prin mijloacele specifice, corespunzătoare fiecărei secţiuni, mesajul sau sloganul pe care îl consideră potrivit vârstei şi specificului comunităţii în care trăieşte. Vor fi apreciate în mod deosebit ideile inovatoare, originale, care pot fi ulterior utilizate în campaniile antidrog derulate la nivel naţional. Creaţiile vor fi însoţite de o scurtă prezentare a modului de lucru, în această ediţie punându-se accent pe abilităţi de lucru în echipă, abilităţi organizatorice, implicarea părinţilor în proiectele şcolare.
Secţiunile introduse în concurs sunt:  Pagină web (liceu) ; Film de scurt metraj, fotografie digitală, spot (liceu) pe tema noilor substanţe cu proprietăţi psihoactive; Sloganuri pentru campanii antidrog (gimnaziu; liceu)  ; Sport (gimnaziu; liceu) ; Pictură – desen (gimnaziu) ; Proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri.

Stop drogurilor de orice fel
Profesorul Ion Elena, inspector școlar de specialitate în cadrul ISJ Gorj, a anunţat că participanţii se vor înscrie la concurs în perioada 1 martie – 01 mai 2011 pe baza formularului tip utilizat şi în anii precedenţi, ce va fi completat şi transmis prin e-mail şi în format clasic la adresa C.P.E.C.A. Gorj – strada Vasile Alecsandri nr. 53, Teatrul de vară, Tg-Jiu.
Elevii participanţi trebuie să aibă în vedere la prima secţiune prezentarea unei instituţii publice sau ONG cu atribuţii şi activitate în domeniul luptei  antidrog. Elevii pot să creeze virtual site-ul/blog-ul unei agenţii antidrog a elevilor sau al unei organizaţii non-guvernamentale a elevilor, cu specific antidrog.Se transmite pe suport electronic (e-mail, mini disc, CD, DVD) pagina web cu tematică antidrog creată la CPECA judeţean. Pe acelaşi suport va fi transmis şi textul sursă al paginii, pentru una din cele trei secţiuni ale concursului (cu specificaţie pentru care secţiune doreşte să se înscrie).
La cea de-a doua secţiune – Film scurt metraj, spot și fotografie – destinat elevilor de liceu-tema principală este noile substanţe cu proprietăţi psihoactive (denumite în mod eronat „etnobotanice”).
Pentru activităţile sportive Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj va colabora cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a competiţiilor sportive şcolare pe diferite ramuri sportive. În acest mod, specialişti C.P.E.C.A. vor susţine şi încuraja implicarea elevilor  în campionate sportive locale.