Tinerii motreni promovează valorile europene

„Eurovizionarii” din Motru sunt convinşi că vor câştiga competiţia lansată
„Eurovizionarii” din Motru sunt convinşi că vor câştiga competiţia lansată

Ziua de 9 mai este o dată cu multiple semnificaţii – Ziua Independenţei României, sfârşitul celui de al II-lea război mondial şi Ziua Europei. In fiecare an, la 9 mai, pe tot cuprinsul continentului se serbează Ziua Europei, pentru a marca istorica declarație din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe, Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franța și Germania, pentru eliminarea rivalităților seculare dintre cele doua state. Decizia serbării Zilei Europei in fiecare an, la 9 mai, a fost luata de Consiliul European de la Milano, din 1985.
Cu acest prilej, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a lansat o competiţie pe echipe dedicată elevilor de liceu din toată ţară. Tema competiţiei numită “Europa mai aproape de CNE” este realizarea unei campanii de promovarea a valorilor europene în sistemul educaţional românesc. La nivel naţional s-au înscris 25 de echipe printre care şi “Eurovizionarii” de la Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Motru. Echipele care vor realiza cele mai creative campanii vor primi ca premiu o excursie la sediul Parlamentului European de la Bruxelles.
Echipa Eurovizionarii este formată din Băleanu Andrei Răzvan (Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Gorj), Giurcău Iulia Adelina şi Lungulescu Andreea Florina. Cei trei îşi desfăşoară campania în perioada 3-13 mai 2012.
“Ne-am propus să atragem atenţia asupra Uniunii Europene şi a valorilor ce reprezintă această comunitate. Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un moment important în istoria României şi cu siguranţă este util ca lumea să ştie cu adevărat principiile ei de funcţionare. Avem numeroase activităţi în cadrul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, dar în acelaşi timp ne dedicăm timp şi comunităţii locale. Pentru colegii noştri am pregătit diverse dezbateri şi concursuri care cu siguranţă o să le placă. Cea mai interesantă parte este cea cu elevii claselor primare. Pentru ei trebuie să fim cât mai creativi şi încercăm să îmbinăm jocul cu învăţătura. Mai mult, am început sa realizăm diverse clipuri video inedite prin care vom promova intr-un mod foarte atractiv proiectul nostru. Având în vedere răspunsurile pe care le-am primit din partea colegilor noştri în primele zile ale campaniei, suntem siguri că proiectul va fi reuşit. Vă invităm să fiţi alături de noi şi să ne urmăriţi campania pe blogul echipei: eurovizionarii.blogspot.com” a declarat Andrei Răzvan Băleanu.