4 școli gorjene au primit titlul de „Școală Europeană”

În premieră, în acest an,   județul Gorj a obținut prin școlile sale patru titluri de ”Școala europeană”. Unitățile școlare premiate sunt  Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu Jiu, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” , Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” și Școala Generală nr. 3 Rovinari.

Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru a obținut cel de-al șaptelea punctaj din țară la Concursul ”Școală Europeană”
Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru a obținut cel de-al șaptelea punctaj din țară la Concursul ”Școală Europeană”

Competiția pentru acordarea certificatului de “Scoală Europeană”, organizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, s-a desfășurat și în acest an. Competiția se adresează în special unităților de învățământ  în care s-au derulat sau se derulează programe europene.
Criteriile de evaluare se referă la: coerența activităților derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituției de învățământ; integrarea acestor activități în programul școlii; asigurarea egalității de șanse; varietatea disciplinelor de studiu și a activităților școlare și extrașcolare implicate în programe; continuitatea și constanța în derularea proiectelor și a programelor comunitare; modul în care au fost implementate și evaluate acestea; dezvoltarea dimensiunii europene a educației prin activitățile de cooperare europeană; calitatea documentelor depuse. Certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, iar după acest interval de timp unitatea respectivă trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul de “Școală Europeană”.

CTGGM, în top pe țară
De altfel, tot o premieră pentru județul Gorj este punctajul și implicit poziția fruntașă obținută de Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, locul 7, care a reușit să surclaseze unități  școlare cu tradiție și rezultate în învățământ din toată țara.
Asa cum ne spunea  directorul Marius Buzera, ” acest titlu oferit instituției noastre reliefează munca depusă de profesorii și elevii noștri în ultimii 4 ani, rezultatele obținute  fiind o încununare a acesteia dar si o obligație de a păstra ștacheta la nivelul așteptărilor viitoare.
Numărul mare de școli din județul Gorj ce au primit distincția de ”Școală europeană” in acest an, în care competiția a fost una acerbă, poziția ocupată de acestea ne îndreptățesc să credem că învățământul gorjean este unul cu ținută, care încet, încet, pășește pe calea modernizării și a inovării, adaptându-se la noile cerințe europene.”